Tuomio tuli: Kortiton huumekuski tavoitteli puhelinta penkin välistä ja törmäsi kahteen vastaantulijaan Vantaalla

Helsingin hovioikeus langetti 31-vuotiaalle naiselle vajaan kolmen kuukauden vankeustuomion törkeästä liikenteen vaarantamisesta.

31-vuotias nainen tavoitteli penkin väliin luiskahtanutta puhelintaan autoa ajaessaan ja törmäsi kahteen vastaantulijaan. Teko tapahtui Vantaan Länsimäessä joulukuussa 2018. Naisella ei ollut ajokorttia ja hän oli huumeiden vaikutuksen alaisena.

Kuljettaja ajoi vuoden 1998 mallista Opel Astraa Länsimäentiellä. Hänen katseensa oli kiinnittynyt etsintään ja auto ajautui väärälle kaistalle. Opel törmäsi Chevrolet Cruze -henkilöauton takaosaan.

Chevroletin kuljettaja yritti turhaan väistää.

Huumekuski osui vielä Chevyn takana tulleen toisen Opel Astran keulaan. Autot vaurioituivat ja toisen Astran kuljettaja loukkaantui lievästi.

31-vuotias nainen tuomittiin tämän tapahtuman osalta törkeästä liikenteen vaarantamisesta, mutta syytteet kortitta ajosta ja huumeratista hylättiin, koska ne olivat ehtineet vanhentua.

Nainen tuomittiin samalla kesäkuussa 2020 tapahtuneesta rattijuopumuksesta ja kortitta ajosta.

Hän sai 80 päivää vankeutta. Rangaistusta alensi neljä kolarin jälkeen tullutta tuomiota, mutta naisemman aiemman rikollisuuden takia tuomio oli ehdoton.  

Hovioikeus ei muuttanut Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomiota.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja