Koronavirusepidemiasta Youtubeen raportoinut kansalaisjournalisti kateissa Wuhanissa – äiti julkaisi videon: "Pyydän kaikkia auttamaan hänen löytämisessään"

2:27
Wuhan on muuttunut autioksi koronavirusepidemian jälkeen.

Koronavirusepidemiasta Youtubeen raportoinut kiinalaismies on ollut kateissa torstai-illasta lähtien, kertoo CNN

Kiinalaiset Chen Qiushi ja Fang Bin ovat viime viikkojen aikana raportoineet Youtubeen koronavirusepidemian ravisuttaman Wuhanin järkyttävästä tilanteesta. 

Nyt toinen heistä, Chen Qiushi, on ilmoitettu kadonneen. Läheiset kuulivat hänestä viimeisen kerran torstai-iltana.

Tauti vaatinut jo yli 800 henkeä

Chen Qiushi saapui Wuhaniin 24. tammikuuta, eli vain päivä sen jälkeen, kun Wuhanin kaupunki eristettiin valtion toimesta. Kaikenlainen julkinen liikenne kaupungissa ja sieltä pois pysäytettiin viruksen leviämisen estämiseksi.

Kiinasta muihin Aasian maihin ja toisille mantereille levinnyt koronavirus tunnistettiin ensimmäistä kertaa wuhanilaisella kalatorilla vierailleilta potilailta.

Tauti on herättänyt sittemmin kansainvälisen huolen, sillä se on tartuttanut jo yli 37 500 ja vaatinut yli 800 sairastuneen hengen.

Äiti julkaisi videon

Chen Qiushi ja Fang Bin ovat raportoineet Wuhanin tapahtumia Youtubessa näyttääkseen koronavirusepidemian jäljen kaupungissa. He ovat vierailleet ruuhkautuneissa sairaaloissa, hautaustoimistoissa ja eristyksissä.

Perjantain pikkutunteina Chenin äiti julkaisi videon, jossa hän kertoi poikansa kadonneen.

– Pyydän kaikkia, erityisesti Qiushin ystäviä, auttamaan hänen löytämisessään ja selvittämään, mitä hänelle on tapahtunut.

Ystävien mukaan mies oli jättänyt hänen sosiaalisen median kirjautumistietonsa läheisille, siltä varalta, että hänelle sattuisi jotain. Myöhemmin hänen ystävänsä kertoivat Chenin joutuneen tahdonvastaisesti karanteeniin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja