2-vuotias tyttö jäi yksin jumiin Kiinan koronaviruksen keskukseen sukulaisten sairastuttua – kanadalainen äiti taistelee saadakseen tyttärensä kotiin: "Hän ei voi huolehtia itsestään"

2:27
Video: Kiinalainen Wuhanin kaupunki on muuttunut autioksi koronavirusepidemian puhjettua – tältä kaupungissa näyttää nyt

Kanadalaisnaisen 2-vuotias lapsi on jumissa Kiinan koronavirusalueen keskuksessa, ja häntä hoitaa kaukainen sukulainen tytön isän ja isovanhempien sairastuttua, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kanadalaisen Amelia Panin 2-vuotias tytär Cerena oli Kiinassa vierailemassa sukulaisillaan koronavirusepidemian lähtiessä leviämään. Pan ja hänen miehensä ovat itse alunperin kiinalaisia.

Viruksen levittyä lapsi on jäänyt jumiin Hubein maakuntaan, jota pidetään koronaviruksen leviämisen alkupisteenä.

– Minun täytyy pysyä vahvana, jotta voin taistella perheeni puolesta, Pan sanoo uutistoimisto Reutersille.

Isä ja isovanhemmat sairastuivat virukseen

Pan on yrittänyt järjestää Cerenaa evakuointilennolle takaisin Kanadaan, mutta tilanne on monimutkainen.

Kaksivuotiaan tytön isä Ye on itse sairastunut koronavirukseen, joten hän ei voi saattaa lasta lennolla.

Cerenalla itsellään on noussut kuume, joten hän joutuu käymään jatkuvissa tarkistuksissa tartunnan varalta. Isä ja tytär eivät ole samassa sairaalassa, vaan 2-vuotiasta tyttöä vahtii kaukainen serkku, joka on lupautunut avuksi.

Äiti ei tunne serkkua kovin hyvin, ja on huolissaan tyttönsä hyvinvoinnista tuhansien kilometrien päässä.

– Tyttäreni on alle 3-vuotias ja käyttää yhä vaippoja. Hän ei voi huolehtia itsestään, hän tarvitsee aikuisten apua, Pan sanoo.

Perhe on muutenkin keskellä surua, sillä tytön isoisä menehtyi koronavirukseen Kiinassa. Myös isoäidillä on myös tartunta. He eivät siis myöskään voineet huolehtia tytöstä.

Lähtivät jättämään hyvästejä

Traaginen tilanne sai alkunsa tammikuun puolivälissä, kun tytön isä Ye sai soiton siskoltaan Kiinasta läheltä Wuhanin kaupunkia. Siskon mukaan heidän isänsä oli häviämässä taisteluaan syövälle.

Ye ja tytär lensivät äkkiä paikalle Kiinaan jättämään hyvästit. Perhe oli jo kuullut koronaviruksesta, mutta he eivät ymmärtäneet sen vakavuutta, Pan kertoo. Parin viikon päästä hän sai soiton Kanadaan, että aviomies perheineen on saanut tartunnan, ja heidät siirretään sairaalaan. Syövän uuvuttama isoisä menehtyi tautiin.

Cerena jäi naapurin hoivattavaksi, mutta tartuntariskin vuoksi tyttökin pistettiin sairaalaan. Hänellä ei kuitenkaan ole todettu koronavirusta. Jos kuume ei nouse uudelleen, hän pääsee pois sairaalasta tänä viikonloppuna.

Pan yrittää järjestää tytön paluulennolle heti maanantaina, mutta ei ole vielä löytänyt hänelle saattajaa lennolle.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja