Koronavirus kylvää kauhua – useita urheilukilpailuja peruttu tai siirretty

Koronavirus uhkaa myös yleisurheilun MM-hallikisoja 2:25
Koronavirus uhkaa myös yleisurheilun MM-hallikisoja.

Useita lähiaikojen isoja urheilukilpailuita on peruttu Kiinassa uuden koronaviruksen takia. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kertoi keskiviikkona, että alppihiihdon miesten maailmancupin tapahtuma Yanqingissa on peruttu.

Yanqingissa oli määrä kilpailla syöksylaskussa ja supersuurpujottelussa 15.–16. helmikuuta.

–  Riskitaso on Yanqingissa pieni, mutta urheilijoiden ja muiden osallistujien terveyden ja hyvinvoinnin täytyy olla etusijalla, FIS:n puheenjohtaja Gian-Franco Kasper sanoi tiedotteessa.

Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisten alppihiihto järjestetään Yanqingissa, ja maailmancupin kilpailun piti olla ensimmäinen kansainvälinen testikisa olympialaisia varten.

Aasian jalkapalloliitto AFC ilmoitti keskiviikkona muutoksista maanosan Mestarien liigan otteluihin. Mestarien liigaa pelataan Aasiassa helmi- ja maaliskuussa niin, etteivät kiinalaisjoukkueet isännöi otteluita.

Kiinan naisten jalkapallomaajoukkue on puolestaan joutunut varotoimenpiteenä hotelliin karanteeniin Australian Brisbanessa, kertoi Australian yleisradioyhtiö ABC keskiviikkona.

Kiinan naisten maajoukkueen on määrä pelata Sydneyssä olympiakarsintaturnausta, jota sen piti alun perin isännöidä. Turnaus siirtyi Kiinasta Australiaan.

Naisten koripalloturnaus siirtyy

Uutistoimisto AFP uutisoi maanantaina, että koripallon naisten olympiakarsintaturnaus siirtyy Kiinasta Serbiaan koronaviruksen aiheuttaman tartuntariskin takia. Neljän maan oli määrä pelata Tokion olympiapaikoista Foshanissa 6.–9. helmikuuta.

Myös esimerkiksi maantiepyöräilyn Hainanin ympäriajo ja yleisurheilun Aasian hallimestaruuskilpailut ovat peruuntuneet. Tenniksen Fed-cupin turnaus puolestaan siirtyy Kiinasta Kazakstaniin.

Lue myös:

    Uusimmat