Koronatartunnan tunnistamista harjoitelleet Tullin koirat päästettiin pestistään: Riesusta ja Vainusta tulee nyt ohjaajiensa kotikoiria

Tullin koronakoirat eivät pääsekään töihin: STM:n mukaan lääketieteellinen näyttö ei vielä riitä – tulli on hämmentynyt päätöksestä 5:59
Kerroimme aiemmin: Tullin koronakoirat eivät pääsekään töihin: STM:n mukaan lääketieteellinen näyttö ei vielä riitä – tulli on hämmentynyt päätöksestä

Koronakoirakokelaat Riesu ja Vainu on vapautettu tehtävistään ja niistä tulee nyt ohjaajiensa kotikoiria.

Suomen Tulli kertoo asiasta Twitterissä.

– Koronakoirakokelaamme Riesu ja Vainu ovat siirtyneet ohjaajilleen kotikoiriksi, sillä projekti on tullut päätökseen. Saimme projektista paljon hyvää kokemusta valmiudestamme sekä yhteistyöstä eri viranomaisten kanssa, Tulli kertoo.

Tulli alkoi keväällä 2020 selvittää mahdollisuutta hyödyntää koronakoiria mahdollisesti infektoituneiden matkustajien tunnistamisessa. Koirien kouluttaminen aloitettiin marraskuussa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Maaliskuussa päätettiin, ettei Tullin kouluttamia koronakoiria oteta ainakaan toistaiseksi käyttöön Suomessa. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan lääketieteellinen näyttö ei riitä koirien käyttämiseen viruksen tunnistamisessa.

Koulutusta kuitenkin jatkettiin, sillä koirat haluttiin pitää valmiudessa siirtymään matkustajavirtaan heti, jos tartuntatautilain muutos olisi sen mahdollistanut.

Tulli on aiemmin kertonut koulutuksen sujuneen hyvin.

– Kolmen harjoitusviikon aikana koirat tekivät yhteensä lähes 400 harjoitusta. Loistavat onnistumisprosentit kertovat kouluttajille, että koulutussuunnitelman toteuttaminen onnistui. Koirien kyvykkyyttä saatiin kasvatettua koko ajan lisäämällä harjoitusten vaikeusastetta, totesi koirien kouluttamisesta vastannut Tullin koirakoulun rehtori Ari Nieminen aiemmin.

Lue myös:

    Uusimmat