Koronarokotteita saatetaan jakaa kohta alakouluikäisille – koko väestö pitäisi rokottaa, sanoo HUS-johtaja

9:49
Katso video: Miksi koronaluvut on niin kovassa nousussa, ja mitä siitä seuraa? HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen vastaa.

Koronatartunnat ovat olleet viime viikkoina kasvussa Suomessa. Tiistaina raportoitiin 612 tartuntaa. Pääkaupunkiseudun kokoontumisrajoituksia laajennetaan koko HUSin alueella.

HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtosen mielestä rajoituksia asettaessa on tarkasteltava, mitä tartunnoista seuraa. Jos sairastumisista seuraa kuolemaa tai sairaanhoidon ylikuormitusta, niin silloin perusoikeuksiin voidaan puuttua.

– Nyt me olemme vähän sellaisessa tilanteessa, ettemme tiedä, johtavatko tartuntamäärien kasvu pahaan tilanteeseen. Itse luotan siihen, että rokotukset pystyvät estämään kuolemantapauksia ja sairaanhoidon ylikuormittumista, Lehtonen kommentoi MTV Uutiset Livessä.

Lehtonen muistuttaa, että silti osalla on vain yksi rokote. Siksi suojatoimia on edelleen noudatettava.

– Itse olen vahvasti sitä mieltä, että koko väestö on rokotettava. Tällä hetkellä rokotteilla on myyntilupa yli 12-vuotiaille. Todennäköisesti ikä vielä laskee, eli alakoululaisetkin voisi rokottaa.

– Niin kauan kuin virus liikkuu nuoremmassa väestössä niin on mahdollista, että tartuntaketjuja tulee myös vanhempiin ikäryhmiin. Siksi rokotesuojan hankkiminen on tärkeää, Lehtonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja