Markkinoille ilmestyi uudelleenkäytettävä vanupuikko – tämä nainen testasi, voiko se toimia: "Käytän yli tuhat vanupuikkoa vuodessa..."

Tässä se on: Markkinoille on tullut uudelleenkäytettävä vanupuikko 0:20
Tässä se on: Markkinoille on tullut uudelleenkäytettävä vanupuikko

Kun Zoe törmäsi uudelleenkäytettävään vanupuikkoon Facebookissa, hän päätti testata sitä. Uudelleenkäytettävä vanupuikko maksaa 12 dollaria, ja se pestään käytön jälkeen.

Kuten monet muutkin, myös Good Morning America -ohjelmassa työskentelevä Zoe Moore on huolissaan ympäristöstä ja omasta hiilijalanjäljestään. Kun nainen sitten törmäsi uudelleenkäytettävään vanupuikkoon Facebookissa, hän päätti testata sitä.

"Käytän yli tuhat puikkoa vuodessa"

Zoe ei ollut koskaan ajatellut vanupuikoilla tuottamaansa jätemäärää.

– Käytän vanupuikkoja joka päivä, enkä koskaan ole ajatellut kahdesti niiden pois heittämistä. Ennen kuin nyt, Zoe kuvailee.

– Joten tein laskutoimituksen. Koska käytän noin kolme vanupuikkoa päivässä esimerkiksi korvieni puhdistamiseen, meikkaamiseen ja kynsilakan poistamiseen, käytän yli tuhat vanupuikkoa vuodessa, Zoe kuvaa.

Pestään käytön jälkeen saippualla ja vedellä

Last Swab -niminen tuote kuvaa olevansa maailman ensimmäinen uudelleenkäytettävä vanupuikko. Suositun joukkorahoituskampanjan järjestäneen Last Swabin ideana on säästää tuhat kertakäyttöistä vanupuikkoa vuodessa.

Kestopuikkoja on kahta mallia, perinteinen ja meikinpoistoon tarkoitettu vanupuikko. Kummankin kärki on silikonia.

Yksi uudelleenkäytettävä vanupuikko maksaa 12 dollaria. Se pestään käytön jälkeen saippualla ja vedellä.

"Huomasin kuitenkin, ettei se toiminut yhtä hyvin..."

Zoe myöntää, että uudelleenkäytettävän vanupuikon pakkauksen avaaminen tuntui oudolta. Toisin kuin nimi voisi vihjata, tuotteessa ei ole vanua, ja Zoe olikin skeptinen sen suhteen, toimisiko kestopuikko todella. Korvien puhdistaminen sillä kuitenkin sujui.

– Huomasin kuitenkin, ettei se toiminut yhtä hyvin esimerkiksi kynsilakan poistamiseen, Zoe sanoo.

Hänestä puikon peseminen joka käytön jälkeen oli paitsi hieman ärsyttävää, myös aikaa vievää. Zoe kuitenkin uskoo, että puikko voisi korvata osan kertakäyttöisistä vanupuikoista.

– Viikon pituinen testi, jonka aikana käytin uudelleenkäytettävää vanupuikkoa, teki minut tietoisemmaksi jätteestä, jota heitän pois joka viikko, nainen kuvaa.

Epäilijöitäkin löytyy

Netissä tuote ei viehätä kaikkia. Osa ihmettelee, säästääkö tuote todella luontoa, koska se on tehty muovista ja se pitää pestä vedellä – pahvisiakin vanupuikkoja kun on jo markkinoilla.

Huomionarvoista on myös, että tuotetta mainostetaan kuvilla, joissa puikolla puhdistetaan korvakäytävää, vaikka tavallistakaan vanupuikkoa ei saa käyttää tähän tarkoitukseen.

Instagramissa Last Swab muistuttaa, että myös vanupuikoissa käytettävän vanun ja pahvin valmistus vaatii runsaasti vettä. Kestopuikko selvästi kiinnostaa kansaa, sillä joukkorahoittajat antoivat puikon kehittämiseen huikeat yli 640 000 euroa. Lisäksi kestopuikosta liikkuu jo kopioituja versioita netissä!

Lue myös:

    Uusimmat