Koronaministeriryhmä kokoontuu – etäopetukseen siirtyminen vastatuulessa

Etäkouluun siirtymistä puntaroidaan nopealla varoajalla – lapsiasiainvaltuutettu kertoo, mitä tämä tarkoittaa lasten osalta 13:58
Lapsiasiainvaltuutettu on vastustanut etäkouluun siirtymistä tiukasti. Tällaisia ongelmia hän pelkää siitä seuraavan.

Hallituksen koronaministeriryhmän on määrä kokoontua tänään iltapäivällä pohtimaan sosiaali- ja terveysministeriön ehdotusta siirtyä kouluissa lukukauden aluksi etäopetukseen

Kevätlukukausi alkaa monin paikoin maanantaina, joten mahdollisia päätöksiä pitäisi tehdä pikaisesti. Opetusministeri Li Andersson (vas.) on kuitenkin sanonut, että lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rajoitusten tulisi olla viimesijaisia. Myös valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) on todennut, että ennen etäopetusta pitäisi kokeilla muita keinoja.

Päätökset etäopetukseen siirtymisestä tehdään kunnissa. Suurten kaupunkien opetustoimesta vastaavat johtajat eivät puolla etäopetukseen siirtymistä. Yhteisessä kannanotossaan Helsingin, Espoon, Tampereen, Vantaan, Oulun, Turun, Jyväskylän, Lahden ja Porin johtajat toteavat, että aikataulu on tiukka ja ettei etäopetuksen merkittävästä hyödystä ole esitetty perusteita.

– Sitä vastoin etäopetuksesta aiheutuvat haitat lasten ja nuorten oppimiseen ja hyvinvointiin ovat melkoisen suuria, opetuksesta vastaavat johtajat sanovat tiedotteessaan.

Samaa mieltä ovat johtavat lastentautien ylilääkärit. Lääkärit kirjoittavat hallitukselle osoitetussa avoimessa kirjeessä, että etäopetus olisi lapsille epäreilu ja nykyisessä epidemiatilanteessa suhteeton lapsiin kohdistuva rajoitus.

STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoi torstaina Helsingin Sanomille, että etäopetusta ei esitetä esikouluun eikä luokille 1–3. Esillä on lehden mukaan myös lainmuutos, jolla ravintolat voitaisiin sulkea tilapäisesti kokonaan.

Lue myös:

    Uusimmat