Yle: STM ehdottaa koulujen siirtämistä etäopetukseen – myös Kiuru väläytti etäkoulun mahdollisuutta MTV Uutisille

3:01
STM lähetti eilen Puolustusvoimille virka-apupyynnön. Katso haastattelun lopusta myös Kiurun kommentit etäkouluun siirtymisen mahdollisuudesta.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ehdottaa koulujen kevätlukukauden aloittamista etäopetuksella, kertoi Yle keskiviikkona.

–  Esitimme tänään virkakunnan kysymyksen soteministeriryhmälle, että tulisiko koulujen osalta kuitenkin vielä pohtia etäopetusta, jotta pystyisimme vielä hieman edistämään rokotekattavuutta, sanoi Ylen haastattelema kansliapäällikkö Kirsi Varhila.

Mahdollisesta etäkouluun siirtymisestä päättää koronaministeriryhmä. Ryhmän puheenjohtajana toimii perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.). Hän päättää siitä, kokoontuuko ryhmä jo perjantaina vai mahdollisesti ensi viikon alussa.

Kiuru MTV:lle: Lisätoimia joudutaan valmistelemaan

Kiuru väläytti etäopetuksen mahdollisuutta MTV Uutisille jo eilen. Kiuru sanoi haastattelussa, että hallitus joutuu miettimään mahdollisia lisärajoituksia.

– Jos omikron pääsee merkittävästi leviämään kouluissa, se tulee johtamaan eittämättä siihen, että äidit ja isät jäävät lapsia hoitamaan kotiin. Olen hyvin huolissani siitä, mitä tämä tarkoittaa yhteiskunnan huoltovarmuuden ja toimivuuden kannalta, Kiuru sanoi.

Kysymykseen, pitäisikö etäopetukseen jälleen hänen mielestään siirtyä, Kiuru ei eilen antanut selvää vastausta. 

– Tällä hetkellä tartuntojen määrä on sellaisella tasolla, että joudutaan valmistelemaan mahdollisia lisätoimia, kun arvio ensi viikolla tehdään, Kiuru totesi. 

Koulujen kevätlukukausi alkaa monella paikkakunnalla maanantaina 10.1.

Varhila ei halunnut Ylen haastattelussa täsmentää, kuinka kauan etuopetus voisi toteutuessaan kestää. Etäopetukseen pitäisi kuitenkin siirtyä heti joululoman jälkeen.

Juttua päivitetty klo 20.13 ministeri Kiurun eilisillä kommenteilla etäkouluun siirtymisen mahdollisuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja