Korkeasaaren paviaanit kesäksi kotiin

Korkeasaaren eläintarhan kohupaviaanien asunnon, leijonalinnan, korjaustyöt ovat edenneet ja paviaanit pääsevät kesäksi uusittuihin tiloihin.

Korkeasaaren paviaanien tilojen korjaus edistyy. Korjaustyöt tehdään pääosin eläintarhalle testamentatuilla varoilla. Eläintarha veti lokakuussa takaisin uhkauksensa tappaa vaippapaviaanit ja päätti sen sijaan korjata niiden kotina olleen Leijonalinnan. Paviaanit elävät nyt Korkeasaaren karanteenitiloissa ja pääsevät todennäköisesti takaisin kotiinsa jo kesällä. Leijonalinnan korjaustyöt alkoivat alkuvuodesta, ja eläintarhan johtajan Seppo Turusen mukaan työ sujuu suunnitelmien mukaisesti.

-Korjaamme käytännössä koko rakennuksen ja uudistamme lämpöeristyksen, LVI-tekniikan sekä sähkölaitteet, Turunen kertoo. Leijonalinnan korjaus maksaa yhteensä noin 700 000 euroa. Eläintarhan eläinten hyvinvointiin jo aiemmin testamentatut rahat, 645 000 euroa, riittävät pitkälle. Jäljelle jäävät arviolta 55 000 euroa kuitataan Helsingin kaupungin omistaman eläintarhan varoista.

Seppo Turunen sanoo, ettei ole katkera siitä, että eläintarha joutui muuttamaan suunnitelmiaan yleisön painostuksen takia. Myöskään koko suuren testamentin käyttäminen yhteen projektiin ei harmita - ainakin käyttötarkoitus täyttää testamentin tekijän toiveen.

Paviaaneille syntynyt kolme poikasta

Korkeasaaren 11 paviaania voivat hyvin, kertoo Korkeasaaren eläinlääkäri Eva Rudbäck. Sitten lokakuun kolme poikasta on syntynyt, mutta näistä kaksi on kuollut.

-Tämänikäisiä poikasia on kuollut ennenkin. Naaraat varastavat poikasia toisiltaan ja tästä syntyy riitaa, Rudbäck kertoo. Väliaikaistiloihin muuton yhteydessä kaksi paviaaninaarasta jouduttiin lopettamaan.

Lahjoituksina vain viisi euroa

Syksyn innostuneet paviaanienpelastusoperaatiot hiipuivat Korkeasaaren peruttua paviaanien tappouhan. Tiettävästi eläintarha on saanut testamentin lisäksi lahjoituksina vain viisi euroa. Mainostoimisto Bob Helsinki aloitti lokakuussa näyttävän kampanjan paviaanien pelastamiseksi. Bobin toimitusjohtaja Marko Parkkinen sanoo kampanjan päässeen tavoitteeseensa; paviaanithan pelastuivat. Sitä paitsi hän sanoo toimiston järjestäneen rahaa Korkeasaarelle

- eläintarha vain ei ollut kiinnostunut ottamaan tarjottua apua vastaan.

-Rahan keräämisessä ei ollut ongelmia. Monet soittivat ja tarjosivat merkittäviä summia, hän sanoo.

Seppo Turunen myöntää, että asia haluttiin hoitaa virkateitse, eikä yksityistä rahaa edes yritetty haalia. Turunen sanoo Bobin paviaanien pelastajaksi palkkaaman Erkki Kauhasen ottaneen yhteyttä, mutta hänen mukaansa tällä ei ollut konkreettisia ehdotuksia.

MTV3-STT

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja