Korjaussarja onnittelee jumalan valittua 70-vuotiasta P. Väyrystä: Kuka kuittaa Paavon juhlat?

Delfiinikohusta joten kuten kuivin jaloin selvinneet politiikan korjaussarjalaiset tervehtivät ilolla keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrystä, joka täyttää huomenna perjantaina 70 vuotta.

Väyrynen on entisen kepuministerin Mikko Pesälän mukaan tituleerannut itseään jumalan valituksi, mitä tulee Suomen tasavallan presidentin virkaan. Korjaussarjalla ei ole mitään syytä epäillä Väyrysen asemaa taivaallisessa nokkimisjärjestyksessä – ehkäpä jumalan valinta toteutuu sitten seuraavissa pressanvaaleissa, joihin Keminmaan ylpeys hyvinkin vielä ehtii mukaan.

Huomenna Väyrynen joka tapauksessa juhlistaa miehen ikäänsä seminaarin merkeissä. Koska EU-edustajan järjestämän merkkipäiväseminaarin nimessä vilahtaa sanat Euroopan yhdentyminen, voisi kysyä, kuka maksaa laskun. Voi kun ne Brysselissä tietäisivät, miten pyyteettömästi täällä levitetään EU:n ja euron ilosanomaa EU:n piikkiin!

Korjaussarja pitää mahdollisena sitäkin vaihtoehtoa, että seminaari ei maksa mitään.

Sitä Korjaussarja ei sen sijaan pidä mahdollisena, että Paavo siitä maksaisi itse senttiäkään, sillä poliittisen uransa aikana Väyrysen tiedetään varmasti tarjonneen vierailleen vain vesilasin eduskunnan kuppilassa.

Mutta onnea silti, ja paljon, Paavo! Ellei Paavoa olisi, hänet pitäisi keksiä, toteavat Korjaussarjan äijät.

Toinen kepulainen satraappi Esa Härmälä vietti viime torstaina läksiäisiään Helsingin Uunisaaressa. Tilaisuus oli naamioitu Metsähallituksen henkilöstön palkitsemistilaisuudeksi, mutta käytännössä kyse oli potkut saaneen Härmälän juhlista. Paikalla olleet eivät muista, että olisivat koskaan olleet niin lupsakoissa ja isoissa juhlissa, joita olisi vietetty potkujen seurauksena.

Uunisaaressa yhteiskunnan kermalle esiteltiin myös keskustaministeri Kimmo Tiilikaisen valinta Härmälän tilalle, tohtori Pentti Hyttinen. Hyttinen on Tiilikaisen entinen yliopisto-opettaja, jolle Tiilikainen raivasi paikan Metsähallituksen johdosta. Tiilikaista ei haitannut, vaikka Hyttinen olikin saanut potkut Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta johtamisongelmiensa takia. Tieltä raivattu Härmälä tokaisi potkujensa jälkeen, että nyt hän tietää, mitä tarkoittaa lause ”kepu pettää aina”.

Uunisaaressa Härmälää ei enää ketuttanut, ja miksipä ketuttaisi: johtajasopimuksen mukaan palkka juoksee vielä mukavasti. Se ei ole tule veronmaksajille halvaksi, kun kepu ryhtyy omiaan puukottamaan…

Vaan ei niin paljon hyvää Tiilikaisesta etteikö vielä jotain parempaakin! Tiilikainen on junaillut ARA:n kautta vaalirahaskandaaleissa kunnostautuneeseen kepusymbioottiseen Nuorisosäätiöön erityistilintarkastuksen, jota ollaan kuulemma aloittelemassa periaatteella ”perästä kuuluu”. Nuorille halpoja kämppiä alunperin tehtaillut Nuorisosäätiö on puheenjohtajansa Perttu Nousiaisen – entinen kepunuorten päällikkö – johdolla vienyt pyyteettömän säätiön isojen poikien asuntobisnekseen mm. Lahdessa ja Lahden takana Tallinnassa.

Korjaussarjan tietojen mukaan penthouse-hankkeet eivät voi epäonnistua, sillä Nuorisosäätiön ja Nousiaisen neuvonantajana häärää Arto ”Nova” Merisalo, jolla on kattava kokemus myös valtion asuntobisneksessä: valtion tiloissa Merisalo on saanut asua pitkiäkin aikoja oikein tuomarin ja lautamiesten luvalla.

Viikon sotkijan kunniamaininnan Korjaussarja myöntää OAJ:n puheenjohtajalle Olli Luukkaiselle. Nyt touhu-Olli on kaatamassa työllä ja tuskalla sovittua kiky-sopimusta, mikä on saanut hallituksenkin sekaisin. Viime syksynä Olli sai sekaisin vain opettajanhuoneet, kun hän talutti oikeistolaiset virkasuhteiset opettajat laittomaan lakkoon Rautatientorille SAK:n vanavedessä.

Politiikan korjaussarja – joka tälläkin kertaa on asian ytimessä – on viikoittainen diskurssi politiikan maailmaan. Tarinan objektiivisesta sisällöstä kunnian ottavat MTV:n Timo Haapala ja Iltalehden Juha Ristamäki, joista kumpikin kiittää lukijoita/katselijoita/kuuntelijoita raskaan vastuutaakan jakamisesta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja