Mainos

Koristeita Cernit-massasta

Cernit on laadukas muovailumassa joka voidaan kovettaa uunissa. Cernit-massaa on saatavissa useissa eri sävyissä ja lisäksi kaikkia värisävyjä voidaan sekoittaa keskenään, jolloin saadaan aikaiseksi lukematon määrä erilaisia värisävyjä. Cernit-massa sopii hyvin myös kodin esineiden koristeluun.

Massakoristeen voi muotoilla suoraan kuumuutta kestävien esineiden (esim. lasi- ja posliini) pintaan, jolloin massakoriste uunissa kovetettaessa kiinnittyy samalla esineen pintaan. Jos esine ei kestä uunissa kuumennusta, voit liittää massasta muotoillut koristeet tuotteeseen liimalla tai vaikka metallilangan avulla. Cernit-massasta muotoilluilla koristeilla voit helposti antaa uutta ilmettä lasimaljakoille, koristeena käytettäville posliiniastioille, peilien kehyksille tai vaikka kukkaruukuille.

Lasimaljakon calla-koriste

 • Tarvikkeet:
 • valkoista, vihreää ja vaaleankeltaista Cernit-massaa
 • kuumuutta kestävä koristeltava lasimaljakko
 • muovialusta tai suojamuovia
 • massan muotoiluun esim. puutikkuja, veitsi, kaulin, muovailupuikkoja

1. Pehmitä Cernit-massa ennen muotoilua käsissäsi pyöritellen. Jos massa lämpenee ja notkistuu liikaa, voit laittaa sen hetkeksi jääkaappiin. Muotoile ja kaulitse valkoisesta Cernit-massasta ohut leveän sydämen muotoinen kappale.

2. Muotoile vaaleankeltaisesta massasta pitkulainen kappale kukan keskustaksi. Aseta valkoinen kukkakappale niin, että sydänmuoto on ylösalaisin. Aseta kukan keskustapala kukkakappaleen keskelle ja kiepauta kukkakappaleen alareunat keskustapalan ympärille. Tee kukkakappaleen reunoihin kukan nurjalle puolelle kääntyvä pieni taite.

3. Muotoile vihreästä massasta kukan varsi. Yhdistä kukka ja varsi hyvin kiinni toisiinsa.

4. Sekoita pienet palat vihreää ja valkoista massaa toisiinsa, jolloin saat hieman vaaleamman vihreää massaa. Muotoile syntyneestä vaaleanvihreästä massasta ohut pala ja kiepauta se kukan ja varren yhdistämiskohdan ympärille. Kiinnitä pala kukkaan ja varteen huolellisesti sormin painelemalla.

5. Aseta valmis kukka lasimaljakon pintaan. Painele kukka sormin kiinni lasin pintaan. Halutessasi voit ennen massan kovettamista ja kiinnittämistä silotella sormenjäljet ja muut epätasaisuudet massakoristeen pinnasta kylmällä vedellä.

6. Kiinnitä ja koveta kukkakoriste kotiuunissa. Aseta maljakko 100-130 aseteiseen uuniin (kiertoilmauunia käytettäessä 100 astetta) leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle ja "paista" maljakkoa 5-30 minuuttia, riippuen massakoristeen koosta. Anna maljakon jäähtyä hyvin, sillä massakoristeen lopullinen kovettuminen tapahtuu vasta jäähtymisvaiheessa.

Muistettava Cernit-massaa käsiteltäessä

Ohjeet on luettava tarkkaan ennen työskentelyn aloittamista. Massaa ei saa ylikuumentaa, sillä siitä saattaa tällöin erittyä terveydelle haitallisia höyryjä. Paistamisen aikana on huolehdittava työskentelytilan riittävästä tuuletuksesta ja lämpötilaa on seurattava. Cernit-massaa ei saa paistaa mikroaaltouunissa.

Cernit on harrastuskäyttöön tarkoitettu tuote, eikä sitä ole tarkoitettu lasten leikkikaluksi. Lapset voivat käsitellä massaa aikuisten valvonnassa. Cernit-massaa ei saa nuolla eikä nielaista. Kädet ja työkalut on puhdistettava huolellisesti työskentelyn jälkeen. Huomioi, että massan muotoilussa käytettyjä työvälineitä ei pidä enää käyttää ruokailuun tai ruoanlaittoon.

Mallien suunnittelu ja toteutusHanna Sumari ja Viivi Vatanen

Cernit-massan myynti: hyvin varustetut tavaratalot, kirjakaupat, askarteluliikkeet ja taiteilijantarvikeliikkeet.

Tiedustelut HanArt Oy, Järvenpää p. 09-279 0830 tai info@hanart.fi, www.hanart.fi.

(T.i.l.a. 30.11.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.