Kopioiko hittipeli Fortnite tanssimuuvinsa ilman lupaa? Julkkikset haastamassa pelin oikeuteen

Varastiko hittipeli Fortnite tanssiliikkeet? Liuta julkkiksia haastamassa pelistudion oikeuteen 1:06

Julkkikset pillastuivat Fortnitesta vastaavalle Epic Gamesille, joka on lisännyt peliinsä kuuluisia tanssiliikkeitä ilman lupaa.

Katso video: Tältä näyttää tv-sarjasta tutun tanssin kopio Fortnitessa!

Niin mobiililaitteilla, tietokoneilla kuin pelikonsoleillakin pelattava nettiräiskintä Fortnite nauttii yhä suurta suosiuta pelaajien keskuudessa.

Yhdeksi pelin tavaramerkeistä ovat nousseet tanssiliikkeet, joita pelaajat voivat veivata pelihahmoillaan otteluiden tiimellyksessä. 

Kuukausi sitten uutisoitiin siitä, kuinka yhdysvaltalaisräppäri 2 Milly uhkasi haastaa pelin kehityksestä vastaavan Epic Gamesin oikeuteen, sillä räppärin lanseeraama Milly Rock -tanssi oli ilmestynyt ostettavaksi peliin nimellä "Swipe It".

Myös viime vuonna Katy Perryn Saturday Night Live -esiintymisessä floss-tanssilla ihastuttanut, ja myöhemmin todelliseksi viraalihitiksi noussut tanssija Russell Horning on ilmaissut tuohtumuksensa siihen, että tanssi on kopioitu peliin.

Bel-Airin Prinssistä tuttu näyttelijä haastamassa nyt pelistudion oikeuteen

Nyt joukkoon on liittynyt myös Bel-Airin Prinssi -televisiosarjasta tuttu näyttelijä Alfonso Ribeiro. Mies syyttää pelistudion käyttävän sarjasta tuttua Carlton Dancea ilman lupaa.

Tanssiliike on nimetty pelissä "Freshiksi" ja se on ensivilkaisullaan hyvin tarkka kopio Ribeiron 90-luvun hittitanssista. 

TV-sarjan yksi legendaarisimpia kohtauksia on, kun Ribeiro tanssii Tom Jonesin It's Not Unusual -kappaleen tahtiin.

Alkuvuodesta vireillä eri oikeusjuttu

Kopioidut tanssit eivät ole edes olleet Battle Royale -räiskintäpeligenreä edustavan pelin ainoa oikeushuoli. Tänä vuonna uutisoitiin muun muassa siitä, kuinka samaa peligenreä edustavan PlayerUnknown's Battlegroundsin kehittäjästudio haastoi Epic Gamesin oikeuteen koko peli-idean varastamisesta.

PUBG Corp päätti kuitenkin kesällä luopua oikeustaistelusta.


Lue myös:

    Uusimmat