Mainos

Konginkankaan kuljettaja kiistää syytteet

Valtionsyyttäjä syyttää kuljettajaa 23 kuolemantuottamuksesta, liikenteen vaarantamisesta ja neljästä vammantuottamuksesta. Kuljettaja kiistää syyllisyytensä.

Konginkankaan suuronnettomuus on johtanut useisiin syytteisiin. Valtionsyyttäjä Mika Illman on nostanut onnettomuusrekkaa kuljettanutta miestä vastaan syytteet 23 kuolemantuottamuksesta. Lisäksi hän saa syytteen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja neljästä vammantuottamuksesta. Muille syytteitä ei tule.

Syytteitä käsitellään aikanaan Äänekosken käräjäoikeudessa.

Suomen historian tähän asti pahin liikenneonnettomuus sattui nelostiellä Äänekosken Konginkankaalla viime vuoden maaliskuussa. Linja-auton ja paperirullia kuljettaneen ajoneuvoyhdistelmän törmäyksessä kuoli 23 ja loukkaantui 15 ihmistä.

Onnettomuuden tutkintalautakunnan äskettäin ilmestyneen raportin mukaan tapaus oli usean tekijän summa. Turmaan löytyi yhteensä 32 syytä. Valtionsyyttäjä Illman kuitenkin katsoo, että rekan kuljettaja teki ratkaisevan virheen.

- Tutkintaraportista voi tietysti lukea perusteita sekä puolesta että vastaan. Minun tulkintani on, että liikennevirhe on sattunut. Se taas on kytköksissä auton hallinnan menetykseen, yhteentörmäykseen ja kuolemiin.

Illman myöntää, että kuljettajan tilanne oli onnettomuushetkellä hankala.

- Oikeuden asiana on punnita, onko tässä kyse rikoksesta vai puhtaasta tapaturmasta. Syytteitä käsitellään aikanaan Äänekosken käräjäoikeudessa. Oikeudenkäynti alkaa vasta ensi vuoden puolella.

Kuljettaja kiistää syyllisyytensä

Onnettomuusrekkaa kuljettanut mies kiistää syyllistyneensä kuolemantuottamuksiin. Miehen puolustusasianajaja Tero Lakka painottaa, että tulevassa oikeudenkäynnissä keskeinen kysymys on ajoneuvoyhdistelmän tilannenopeus. Tien pinta muuttui kuljettajan mukaan kuivasta erittäin liukkaaksi niin äkkiä, ettei hänellä ollut mahdollisuuksia sovittaa tilannenopeuttaan vastaamaan muuttuneita oloja.

Puolustuksen mukaan tie onnettomuuspaikalla oli raskaalle ajoneuvolle täysin ajokelvoton. Lakka korostaa, että onnettomuuteen vaikuttivat useat syyt, jotka liittyvät ajoneuvojen kuljettajiin sekä tien ennakoimattomaan liukkauteen, uraisuuteen ja kaltevuuden vaihteluun.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 08.12.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.