Kommentti: Ylimielistä vähättelyä, Jari Sillanpää

Jari Sillanpää sortuu selittelyyn kommentoidessaan ympärillään vellovaa huumekohua. Aikooko muusikko muuttaa käytöstään? 

Vuoden 1995 tangokuningas, iskelmälaulaja Jari Sillanpää on uransa suurimman kriisin keskellä. Iltalehti kertoi keskiviikkona, että poliisi on pysäyttänyt autoa ajaneen Sillanpään Helsingin keskustassa tiistai-iltana ja epäilee tämän ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena.

MTV uutisoi torstaina, että poliisi löysi Sillanpään autosta pienen määrän huumetta, jota epäillään tavanomaisesta metamfetamiinista pidemmälle jalostetuksi kristalliksi. Vain pieni määrä ainetta riittää epäilyyn huumausainerikoksesta. Sillanpäälle tehtiin pikatesti, joka reagoi huumausaineeseen. Poliisi vahvisti MTV:lle tapauksen mutta ei Sillanpään nimeä.

Sillanpää itse reagoi kohuun vasta myöhään torstai-iltana. Hän julkaisi Facebookissa kirjoituksen, jossa hän myöntää ajaneensa huumausaineen vaikutuksen alaisena ja kertoo tehneensä liikennerikkomuksen.

– Lehtien uutisointia haluan kommentoida sen verran, että ”törttöilyksi” kutsuttu liikennerikkomukseni oli tosiasiassa keltaisen viivan ylitys, kun ohitin pysäkillä seisovan bussin toisen auton vanavedessä. Lehdissä on kirjoitettu, että minun epäillään syyllistyneen huumausaineen vaikutuksen alaisena ajamiseen. Tämä pitää paikkansa, vaikka kyseessä olikin hyvin vähäinen määrä. Oli ajattelematonta lähteä liikenteeseen, vaikka koin, että olin täysin ajokykyinen, Sillanpää kirjoittaa.

Kriisiviestinnän näkökulmasta Sillanpään kirjoitus on täysi katastrofi. Mies vähättelee tekemäänsä liikennerikkomusta ja vaikka hän myöntää käyttäneensä huumausainetta, hän korostaa, että kyseessä oli ”hyvin vähäinen määrä”.

Voisi kuvitella, että Sillanpää itsekin ymmärtäisi, ettei määrällä ole mitään väliä. 

Sillanpää kokee olleensa ajokykyinen ja kuvailee huumausaineen vaikutuksen alaisena ajamista ajattelemattomaksi, mikä kuulostaa melko loivalta ilmaisulta. Aineissa ajaminen on yksinkertaisesti typerää ja vaarantaa sekä kuskin että kaikki muutkin liikenteessä olevat.

Kirjoituksessaan Sillanpää laittaa huumeiden käyttämisen intohimoisen luonteensa piikkiin. 

– Kunpa olisikin voimaa ja ymmärrystä tehdä elämässä aina vain oikeita valintoja. Tapahtuneesta huolimatta elämän karikot hiovat meitä jokaista ja toivottavasti ne myös tekevät meistä hitusen parempia ihmisiä, hän runoilee.

Sillanpää toki ilmaisee kirjoituksessa olevansa pahoillaan, mutta mistä? Hän pyytää anteeksi sitä, että on aiheuttanut ihmisille pahaa mieltä ja että hyppäsi rattiin, mutta sen lisäksi hän tuntuu olevansa pahoillaan lähinnä siitä, että jäi kiinni.

Kirjoituksesta jää tunne, ettei muusikko aio muuttaa käytöstään. 

Sillanpään olisi pitänyt reagoida uutisiin heti ja jättää selittelyt sikseen, sillä nyt kirjoitus antaa hänestä lähinnä ylimielisen kuvan. Reagoi heti, pyydä anteeksi, kiitä avusta ja ota opiksi.

Lue myös:

    Uusimmat