Kommentti: Tätäkö se momentum tarkoittaa?

Urheilussa puhutaan usein momentumista, tietynlaisesta otteesta peliin, joka vaihtelee esimerkiksi kahden jalkapallojoukkueen välillä. Hollannin maajoukkue opetti Espanjalle MM-kisoissa perjantaina sen, mitä momentum musertavimmillaan tarkoittaa.

Altavastaajana huippuotteluun lähtenyt Hollanti näytti heti alussa, että se on tullut pelaamaan eikä pelkästään vain peruuttelemaan. Espanja iski ensin kyseenalaisen rankkarivihellyksen seurauksena. Tämän jälkeen hallitsevalla mestarilla oli ote pelistä.

Tämä ote oli tuottaa ottelun tappavan osuman 42. minuutilla, kun David Silva pääsi nokikkain hollantilaisvahti Jasper Cillesenin kanssa. 25-vuotias maalivahti torjui kuitenkin tilanteen upeasti ja pohjusti näin oranssipaitojen hurmiota. "Oranje" hullaantui täysin kaksi minuuttia myöhemmin, kun joukkueen kapteeni Robin van Persie pukkasi mahdollisesti kisojen hienoimmaksi osumaksi jäävän maalin. Momentum siirtyi juuri ennen taukoa, ja kopista astelikin viheriölle reilu vartti myöhemmin ryhmä, joka tulisi tuhoamaan puolustavan mestarin.

Hollantilaispelaajien kasvoilta paistoi toisella jaksolla puhdas peli-ilo. Hurjalla itseluottamuksella edennyt Hollanti puhkoi Espanjan ajoittain levällään olleen puolustuksen jatkuvalla syötöllä. Ja vaikka tilanne oli lopulta 5-1 vain 35 minuuttia Van Persien tasoituksen jälkeen, ryhmä halusi lisää.

Nyt jäädään jännäämään sitä, kestääkö Hollannin Espanja-ottelussa nappaama ote läpi turnauksen. Ja pystyykö kanveesiin lyöty hallitseva mestari nousemaan jaloilleen? Kävi miten kävi, Hollanti tarjosi meille kerrassaan upean näytöksen kisa-avauksessaan.