Mainos

Kommentti: Paavo Lucius Quinctius Cincinnatus Lipponen - kansalaiskunnon ja vaatimattomuuden perikuva

Pöö! Ei ole mitään pelättävää. Se oli hauska presidentinvaalimainos, mutta pelotti lapsia.

En muista, että Paavo Lipponen olisi pääministerinä huikannut lausuntoja kärttävälle medialle että Pöö. Sen sijaan hän kyllä huomautti ystävällisesti, että "Pois tieltä", "Hämmentäkää te vaan" ja "En vastaa, suksikaa kuuseen" jne.

Siitä toimittajan piti heti oivaltaa, ettei herra pääministeri ollut lausunnonantotuulella.

Tällaisista heitoista tuli toimittajien kesken vaihtotavaraa, joille naureskeltiin heti kun silmä vältti. Kaikki tiesivät, ettei Lipponen petä koskaan poliittisissa debateissa. Pienet sivallukset pitivät keskustelun eloisana.

Timo Soini on kevyttä kamaa Lipposen rinnalla. Lipposen osumatarkkuus on korkeaa luokkaa. Sen takia on oikeastaan sääli, että Lipponen vastasi STT:lle menneellä viikolla, ettei kommentoi asioita Suomen mediassa.

Jo aiemmin Lipponen vastasi Huomenta Suomen kommenttipyyntöön toisesta asiasta, ettei kommentoi, koska Suomen media on p***a.

Lipponen siis tuskin tulee Yleisradion Pääministerin haastattelutunnin 50-vuotisjuhlalähetykseen viikon päästä. Olisihan se ollut mielenkiintoista kuulla, mitä Lipponen ajattelee eurokriisistä tällä hetkellä.

Pitäisikö Kreikka irrottaa eurosta? Uskooko hän, että EKP:n päätös ostaa kriisimaiden velkakirjoja rajoituksetta on oikea päätös? Onko tunnelin päässä valoa Paavo Lipponen?

Ja olisi tietenkin ollut mukava kuulla Lipposen ja hänen arkkivihollisensa Anneli Jäätteenmäen uusintaottelu.

Mutta ei.

Entisistä pääministereistä paikalle tulee Jäätteenmäen lisäksi Mari Kiviniemi, Matti Vanhanen ja Esko Aho.

Esko Ahon kanssa Lipponen kävi eduskunnassa vuonna 1998 surullisen kuuluisan keskustelun liittymisestä euroon. Euroopan ytimessä EMU-kriteerit oli jo hakattu kiveen. Taloustutkijoiden asiallinen epäily euroalueen onnistumisesta ohitettiin, ja Lipponen leimasi veneenkeinuttelija Ahon D-mieheksi.

Tikulla silmään joka vanhoja muistelee.

Vanhan miehen selänkääntö suomalaiselle medialle on jo leimattu naurettavaksi kiukutteluksi.

Lipposelle oli varmaan aikamoinen shokki, kun Suomen kansa ei viime presidentinvaaleissa osannut arvostaa hänen elämäntyötään. Tai ehkä osasi, mutta historian sivu oli jo käännetty.

Ensimmäinen selänkääntö oli se, kun iso mies kanteli Stokkan ostoskassia samaan aikaan, kun muut merkkihenkilöt osallistuivat eduskunnassa Sauli Niinistön virkaanastujaisiin.

Sama kuin olisi näyttänyt keskisormea koko valtiovallalle.

Päivi Lipposen mukaan Paavo on puhunut viime aikoina usein Cincinnatuksesta, kertoo Ilta-Sanomat.

Jaaha, katsotaanpa Wikipediasta - Lucius Quinctius Cincinnatus - Rooman diktaattori 520 - 430 eaa. Mistä hän sitten oli kuuluisa?

Wikipedian mukaan hän oli kansalaiskunnon ja vaatimattomuuden perikuva!

Päivi Lipposen mielestä Paavo on kuin antiikin Rooman diktaattori Cincinnatus!

No niinpä tietenkin.

Onkohan Paavo jopa etsinyt perusteita vetäytymiselleen Cincinnatuksen elämästä?

Saattaa hyvinkin olla.

Algidus-vuorilla lähestyi Roomaa vihollisjoukko vuonna 459 eaa. Cincinnatus oli pienellä maatilallaan kyntämässä, kun senaatin lähettiläät tulivat ilmoittamaan hänelle nimityksestä Rooman diktaattoriksi, joka murskaisi vihollisjoukot.

Cincinnatus riisui heti työvaatteensa, otti ylleen toogan ja riensi kaupunkiin. Siellä hän kokosi viipymättä sotajoukon.

Cincinnatus kukisti vihollisjoukot yhdessä päivässä. Kahdessa viikossa hän luopui oma-aloitteisesti diktaattorin virasta, vaihtoi toogan työasuun ja palasi maatilalleen kyntämään.

Tällaisella käytöksellä hän kuvasti roomalaista valtiolle uhrautuvan ja vaatimattomuuteen nojautuvan kansalaisen ihannetta.

Päivi, miten tämän nyt sanoisi, ettei tulisi väärinymmärretyksi?

Ei @&#// - Paavo ei ole Cincinnatus !

Näkeehän sen Sokea Reetakin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.