Mainos

Kommentti: Kun rakkaus kasvaa hiljalleen, on suhdekin vakaammalla pohjalla

Ensitreffit alttarilla -suosikkisarja saa jatkoa uuden tuotantokauden jaksojen voimin. Ensimmäisellä kaudella ohjelmassa alttarille astellut Pia Alapeteri pohtii tämän kauden parien yhteisen taipaleen alkua.

Pia Alapeteri (s. 1976) on bloggaaja, sisällöntuottaja ja kustannustoimittaja, joka avioitui ensitreffeillä kesällä 2014. 

Neljännellä avioviikolla istumme terassilla Helsingin kattojen yllä. Vastapäätä meitä kuhertelee tuttu pariskunta, joka ei pysty pitämään näppejään erossa toisistaan. Kun he lähtevät baaritiskille, me avaamme suumme yhtä aikaa: minäkin haluan tuon tunteen, tuon katseen ja sydämen, joka on ylitsepursuavan täynnä roihuavaa rakkautta! 

Meillä on mukavaa yhdessä, mutta takaraivossa takoo tieto siitä, ettei tämä kuitenkaan tunnu siltä miltä pitäisi. Se kuuluisa kipinä ja vastustamaton vetovoima puuttuu.

Saman ongelman parissa painivat myös Rosa ja Eetu. He uskaltavat vihdoin sanoa ääneen sen, mitä olen pitkään aavistellut. Rosa ei tunne Eetua kohtaan samalla tavalla kuin Eetu tuntee häntä kohtaan. Elekieli vahvistaa samaa tarinaa. Haluan edelleen uskoa, että heille käy hyvin, sillä etääntymisestä huolimatta siellä täällä näkyy pieniä pilkahduksia toivosta. Kuten Eetukin sanoo: jospa Rosa näkisi hänestä uusissa ympyröissä uusia puolia, jotka saisivat paljon puhutut kadonneet tunteet heräämään. Tapahtuiko näin, se jää nähtäväksi. 

Kävi lopulta miten kävi, kokemus on varmasti antanut molemmille uusia elämän eväitä. Niitä on jaettu myös kotisohville. Keskustelupalstat ovat täynnä naisia, jotka ovat yhtäkkiä tajunneet käyttäytyneensä Rosan tavoin. Minä olen yksi heistä. Olen edelleen todella hyvä neuvomaan ja helposti jyrään omilla mielipiteilläni niin, että hiljaisemmat mukautuvat päätöksiini. Onneksi olen tietoinen kangistuneista kaavoistani ja teen parhaani murtaakseni niitä. Parisuhteessa molempien pitää saada tehdä valintoja, isoja ja pieniä. Tasavertaisuus on toimivan parisuhteen elinehto.

Erityisen suurta hattua nostan tämän illan jakson jälkeen Heikille ja sille, että hän otti itse puheeksi kiusoittelevan kommunikaatiotapansa syyt ja seuraukset. Jokainen nainen ymmärtää varmasti, miltä Miinasta tuntuu. On vaikea tulkita, onko ulkonäön kommentointi huumoriin verhottua kritiikkiä, vai piileekö siinä totuuden siemen. Onneksi Heikki osaa muutakin kuin piikitellä, sillä luottamus yhteiseen tulevaisuuteen on luja, eikä kiintymyksen ja rakkauden tunnustamisessakaan ei ole tulkinnan varaa. Jos harrastaisin vedonlyöntiä, olisin valmis sijoittamaan heidän puolestaan suhteettoman suuren pinon seteleitä. Miina ja Heikki pötkivät vielä pitkälle.

Palataanpa hetkeksi alussa mainittuun terassipariskuntaan. Kuukausia myöhemmin saan tietää, että he ovat eronneet. Miten se on mahdollista, miten niin räiskyvä rakkaus voi hiipua haaleaksi hiillokseksi? Oppia ikä kaikki, sillä sittemmin olen ymmärtänyt, että usein salamarakkauteen perustuvilla suhteilla on huonompi ennuste. Kun rakkaus kasvaa hiljalleen, on suhdekin vakaammalla pohjalla.

Siksi uskon lujasti myös Sinin ja Vesan yhteiseen tulevaisuuteen. Vaikka Vesa onkin nopeatempoisempaa Siniä hitaampi, yhteinen sävel on selkeästi saavutettavissa. Kaveripohjalta alkanut avioliitto on alkanut vähitellen kehittyä kohti romanttista parisuhdetta. Sini on huomannut katsovansa Vesaa eri vinkkelistä, ja tunteetkin ovat alkaneet ilmoitella itsestään. Vaikuttaa siis varsin hyvältä!

Mitä mieltä sinä olet? Keskustele Twitterissä tunnisteella #ensitreffitalttarilla! ​​​​​​​

Ensitreffit alttarilla AVAlla alkaen tiistaisin klo 21 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja