Kommentti: Ensitreffit-parit ovat suurten päätösten äärellä – mihin he päätyvät?

Ensitreffit alttarilla -suosikkisarja saa jatkoa uuden tuotantokauden jaksojen voimin. Ensimmäisellä kaudella ohjelmassa alttarille astellut Pia Alapeteri pohtii millaisiin päätöksiin pariskunnat päätyvät pian avioliittojensa kanssa. 

Pia Alapeteri (s. 1976) on bloggaaja, sisällöntuottaja ja kustannustoimittaja, joka avioitui ensitreffeillä kesällä 2014. 

Muistan edelleen elävästi, miten viikkoa ennen lopullisen päätöksen tekemistä istuimme sohvalla ja pohdimme yhdessä sitä, missä haluaisimme olla vuoden kuluttua. Koti vanhassa puutalossa, mahdollinen perheenlisäys, mielekäs työ, rakkaus – ne mainittiin molempien suulla. Oli päivänselvää, miksi meidät oli yhytetty yhteen, olimmehan elämän suurista kysymyksistä samaa mieltä.

Paperit ja psykologiset testit eivät kuitenkaan merkitse mitään, jos kemiat eivät kohtaa. Tiesimme kyllä, mitä tulevaisuudelta halusimme, mutta kenen kanssa unelmat toteutettaisiin, se oli edelleen hämärän peitossa. Jatkaisimmeko yhdessä vai erikseen, voisiko ystävyys ajan kanssa muuttua rakkaudeksi? Samojen kysymysten äärellä ovat myös tänä kesänä avioituneet.

Rosan ja Eetun pusut ovat vaihtuneet halauksiin. Kauden ensimmäisessä jaksossa esitetyt pelot ovat käyneet toteen, sillä positiivinen yhteenkuuluvuuden tunne hävisi häämatkan myötä, kontakti on kateissa ja yhteyskin pätkii pahasti. Avoimuudella, positiivisuudella ja samanlaisella arvomaailmalla pääsee pitkälle, mutta jos se jokin puuttuu, on vaikea löytää motivaatiota yhteisen sävelen etsimiseen. Toivoa ei vieläkään ole menetetty, mutta pelkään pahoin, että viimeinen kortti on saatettu kääntää liian myöhään.

Sinin ja Vesan tulevaisuus tuntuu valoisammalta, mutta ei sitäkään vielä kiveen hakattu ole. Kotikatsomoihin välittynyt kaverifiilis saa vahvistusta, kun Sini tunnustaa kyyneleet silmissään, ettei kipinää löydy. Torjutuksi tulemisen pelko ja oman tilan tarve käyvät kamppailua keskenään.

Sanotaan, että rakkaus on tahdon asia. Onko suhteessa tarpeeksi sitä hyvää, minkä eteen on valmis näkemään vaivaa ja tekemään töitä? Kun erilaiset persoonallisuudet kolahtavat kipeästi yhteen, vakaata tahtoa on varmasti vaikea löytää sisällä riehuvan tunnemyrskyn silmästä. Sinin ja Vesan keskustelu on silti rauhallista ja rehellistä. Isojen kysymysten keskellä on kaksi tuntevaa aikuista ihmistä ja lopullinen ratkaisu taatusti sen mukainen.

Jälleen kerran lainaan lempiasiantuntijaani Mariannaa: kun haaveissa on yhteinen elämä, on ratkaisevassa asemassa se, millaisessa parisuhteessa ja arjessa halutaan elää. Suuren kuvan hahmottaminen on yksityiskohtia tärkeämpää, sillä pienissä asioissa voimme ajan kanssa oppia toistemme kumppaneiksi. Allekirjoitan nämä viisaat virkkeet täysin ja niin allekirjoittaa varmasti myös kauden kolmas pari.

Miinan ja Heikin yhdessä oleminen on koskettavaa katsottavaa. Tulevaisuuden toiveet kohtaavat niin vahvoina, että tuoreen kumppanin suuria sanoja ja merkityksellisiä tekoja on vaikea sisäistää. Luja luotto yhteiseen tulevaisuuteen, lempeät lauseet ja muovailuvahasta muotoillut pienet punaiset sydämet avaavat kyynelkanavat myös kotisohvilla. Kun Miina pohtii kameralle, miten on mahdollista, että joku voi nähdä hänet tuolla tavalla, minä nyyhkin ruudun edessä posket liikutuksesta märkinä. Voi Miina, näkisitpä itsesi ulkopuolisen silmin, miten kukaan voisi olla rakastamatta sinua!

Ensi viikolla palataan Suomenlinnaan, eikä malttamaton mieli millään jaksaisi odottaa. Skumppa on jo kylmässä ja nenäliinapaketti valmiina. On päätösten aika.

Miten parien käy, jatkuuko yhteinen elämä? Keskustele Twitterissä tunnisteella #ensitreffitalttarilla

Mitä mieltä sinä olet? Keskustele Twitterissä tunnisteella #ensitreffitalttarilla! ​​​​​​​

Ensitreffit alttarilla AVAlla alkaen tiistaisin klo 21 

Lue myös:

    Uusimmat