Mainos

Kommentti: Ensitreffit alttarilla vaatii pareilta totuttelua, tunnustelua ja kuulostelua – pariskuntien toivo ei ole menetetty!

1:04

Ensitreffit alttarilla -suosikkisarja on jälleen raivannut tiensä suomalaisten sydämiin. Ensimmäisellä kaudella ohjelmassa alttarille astellut Pia Alapeteri kirjoittaa

Pia Alapeteri (s. 1976) on bloggaaja, sisällöntuottaja ja kustannustoimittaja, joka avioitui ensitreffeillä kesällä 2014. 

Tennarit ovat litimärät. Olemme oikaisseet sateen kasteleman heinikon halki appivanhempien etupihalle. Heti ovella minua tullaan halaamaan, vastaanotto on lämmin. Anoppi tarjoaa kuivia sukkia ja minä vedän ne hymyillen jalkoihini. Olemme toista päivää naimisissa.

Tunsin oloni hyväksytyksi ja tervetulleeksi uuteen sukuun saman tien. Minut istutettiin sohvalle ja käteeni lykättiin perhealbumi, kuin olisin itsestään selvä osa sukua ja perhettä. Kun tiemme myöhemmin erosivat, pysyimme appivanhempien kanssa yhteyksissä. He kävivät luonani kahvilla ja lähettivät terveisiä vielä vuosien ajan.

Videolla: Heikki esittelee kotinsa Miinalle ensimmäistä kertaa.

Näyttää siltä, että myös tämän kesän avioparit solahtavat uusien sukulaistensa joukkoon varsin luontevasti. Sini kehuu Vesan isän juttuja, Miina halaa anoppiaan lämpimästi, Rosan ja Eetun vanhemmat olivat hyvää pataa toistensa kanssa jo hääpäivänä. Muutenkin näyttää siltä, että kaikilla pariskunnilla kulkee juuri nyt hyvin.

Rosan ja Eetun pieni pesäero ja oman tilan ottaminen on tehnyt heille silminnähden hyvää. Pöytä on toivottavasti nyt pyyhitty puhtaaksi ahdistavista asioista ja katettu jatkossa negatiivisuuden sijaan Eetun kuuluisilla munakkailla. Notkosta noustaan uudella tarmolla ja toimimalla tietoisesti toisin. Aikalisän jälkeen Rosasta on kuoriutunut analyyttinen ajattelija, joka toteaa viisaasti, että niin avovesiuinnissa kuin parisuhteessakin pitää ensin totutella tilanteeseen, tunnustella missä mennään ja kuulostella miltä tuntuu. Toivoa ei suinkaan ole vielä menetetty!

Sini ja Vesa jatkavat höpsöttelyään toiselle tärkeän tekemisen äärellä. Sini on elementissään salilla, Vesa suunnistusmaastoissa Jukolan viestin tapahtumapaikalla. ”On tärkeää tutustua kumppanin intohimoihin ja harrastuksiin, sillä joudumme väistämättä kilpailemaan puolison ajasta ja huomiosta niiden kanssa.” Allekirjoitan Marianna Stolbowin järjen äänen jälleen kerran. Osallistumalla toisen harrastuksiin edes mielenkiinnon tasolla saattaa hyvinkin löytää uusia puolia ihmisestä, jonka jo luuli tuntevasi hyvin.

Minäkin hyppäsin motocrosspyörän pakkarille, seisoin varikolla ja seurasin, kuinka tuore aviomieheni kaasutti pyörällään menemään hiekan pöllytessä radan pinnasta. Laji oli minulle uusi, ja vaikka en varsinaisesti moottoriurheilun ystävä olekaan, tuntui tärkeältä tukea tekemistä, johon Jussi suhtautui palavalla intohimolla. Samalla uteliaisuudella hän otti vastaan minun kesääni kuuluvat tärkeät tapahtumat, kuten jokavuotisen tervahöyryristeilyn ja ruokaharrastuksen fine dining -piperryksineen.

Toiset retkeilevät, juoksevat tai ajavat moottoripyörää, toiset tekevät vapaaehtoistyötä ja pitävät yhdessä globaalikasvatustyöpajoja tulevaisuuden toivoille. Enempää Miinan ja Heikin arvot tuskin edes voisivat kohdata. Kun molemmat ovat sitoutuneet tekemään tekoja paremman maailman puolesta, tuntuu parisuhdekin merkityksellisemmältä. Vaikka Miina ja Heikki ovat tietyissä asioissa hyvinkin erilaisia, on heillä parisuhteessaan turvallinen olo. Alan olla varma, että tämä avioliitto on tullut jäädäkseen. Miesluolasta huolimatta.

Mitä mieltä sinä olet? Keskustele jaksosta Twitterissä tunnisteella #ensitreffitalttarilla!

Ensitreffit alttarilla AVAlla alkaen tiistaisin klo 21 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.