Mainos

KOM hyllytti Turkan ensi-illan

Kom-teatteri ei esitä Jouko Turkan kirjoittamaa ja ohjaamaa näytelmää Osta pientä ihmistä. Ensi-illan oli määrä olla 5. huhtikuuta. Kom-teatterin tiedotteen mukaan esitys kaatui liian suuriin taiteellisiin ristiriitoihin.

Kom-teatterin johtaja Pekka Milonoff ei halua tässä vaiheessa yksilöidä ristiriitoja, eikä syyllistää ketään julkisuudessa. Komilaiset haluavat puida asian ensin omassa keskuudessaan.
-Suuresta ratkaisusta on kysymys, kun ensi-ilta on näin lähellä. Olemme pohtineet eri vaihtoehtoja vakavasti ja tämä on ainoa ratkaisu tässä vaiheessa. Nyt näyttää siltä, että Osta pientä ihmistä jää kokonaan näkemättä, ellei sitten jotain suuria käänteitä tapahdu jatkossa, Milonoff kertoo.

Jatkuvan kysynnän vuoksi teatterin ohjelmistoon palaavat Reko Lundánin Aina joku eksyy sekä Ingmar Bergmanin Kohtauksia eräästä avioliitosta. Milonoff lupaa, että Turkan näytelmään lipun varanneilla on oikeus lunastaa lippunsa takaisin tai vaihtaa se johonkin muuhun esitykseen. Kaikkiin otetaan Komista henkilökohtaisesti yhteyttä. Komin tiedotteen ovat allekirjoittaneet Pekka Milonoffin lisäksi teatterin näyttelijät Eero Aho, Tiina Lymi, Juho Milonoff, Sari Mällinen, Saara Pakkasvirta, Taisto Reimaluoto ja Pekka Valkeejärvi.

Ohjaaja Jouko Turkka kertoo, että ristiriidat hänen ja työryhmän välillä kärjistyivät viime viikon keskiviikon harjoituksissa. Pohdintojen jälkeen Turkalle tarjottiin sellaista ratkaisua, että näyttelijät olisivat valmistaneet esityksen loppuun ilman häntä.
-Se ei tietenkään ole mahdollista, en voi ottaa vastuuta näytelmästä, ellen ole mukana ensi-iltaan saakka, Turkka painottaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.