Kolmevuotias sai halpiskorvakoruista pahan tulehduksen – järkyttynyt äiti: "Luulin, että hänen korvansa irtoaisi"

Kolmevuotias sai vakavan tulehduksen halvoista korvakoruista Britanniassa.

Pohjois-Irlannista kotoisin oleva viiden lapsen äiti väittää kolmevuotiaan tyttärensä lähes menettäneen korvansa tulehduksen aiheuttaneiden halpojen korvakorujen takia.

Ciara Moloney, 28, kertoo, että hänen tyttärensä Amelia ei suostunut ottamaan pois 2,99 puntaa eli noin 3,40 euroa maksaneita "kultapinnoitteisia" leppäkerttu-korvakoruja kolmeen yöhön. Pieni tyttö nukkui korvakorut korvissaan.

– Ne annettiin meille lahjana, koska hän rakastaa leppäkerttuja. Yleensä otimme korut yöksi pois, mutta hän ei halunnut minun tekevän sitä, koska ne olivat lahja, Ciara kertoo.

"Luulin, että hänen korvansa irtoaisi"

Kolmantena päivänä äiti alkoi valmistella lasta päiväkotia varten, ja yritti ottaa korvakoruja irti, mutta Amelia alkoi kiljua tuskissaan. Oikeasta korvasta valui verta.

– Luulin, että hänen korvansa irtoaisi – se oli niin pelottavaa. Verta virtasi hänen korvastaan – sitä tippui kaikkialle hänen koulupuvulleen. Hän huusi ja sanoi "se sattuu". Kun sain korun irti, korva turposi. Se oli kamalaa. Vein hänet lääkäriin ja he sanoivat, että minun täytyisi viedä hänet lähimpään sairaalaan, äiti selittää.

– Hoitaja katsoi hänen korvaansa ja sanoi, että oli onnekasta, ettei hän menettänyt korvannipukkaansa. Hän sanoi, ettei ollut koskaan nähnyt noin pahaa reaktiota.

"En enää lävistä hänen korviaan"

Ciara kertoo, että korvasta irtosi kuollutta solukkoa. Sairaalassa hoitaja puhdisti korvan ja antoi Amelialle antibioottikuurin.

– Hän sanoi minulle, että parantuminen voisi viedä kauan ja jos se ei parantuisi, hänet täytyisi ohjata korjausleikkaukseen.

Syytä tapahtuneelle ei tiedetä, mutta jotkut ihmiset voivat saada halpoja koruja kohtaan voimakkaita allergisia reaktioita. Ciara haluaakin varoittaa muita halpojen korvakorujen aiheuttamista vaaroista.

– Olen aina laittanut puolet kultaa sisältäviä korvakoruja hänen korviinsa eikä koskaan aiemmin ole ollut mitään ongelmia. En enää lävistä hänen korviaan, äiti sanoo.

Ciaran mukaan korvakorut ostanut henkilö valitti asiasta niiden myyjälle eBayssa. Tämä pahoitteli tapahtunutta, mutta huomioi, että heidän olisi pitänyt tajuta, etteivät kolmen punnan korut olleet oikeaa kultaa eikä ne korvissa kannattanut nukkua.

Lähde: Metro

***

22:48

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja