Mainos

Kolme suomalaista kuoli moottorikelkkaonnettomuudessa

Kolme suomalaista on kuollut vakavassa moottorikelkkaonnettomuudessa Lapin Utsjoella.

Onnettomuus tapahtui tänään iltapäivällä noin kello 12 jälkeen, kun kaksi moottorikelkkaa törmäsi toisiinsa Pulmankijärvellä, joka sijaitsee Suomen ja Norjan rajalla.

Kahdeksan kelkan ryhmä oli ajamassa Kaamasesta pohjoiseen Nuorgamin suuntaan, kun ryhmän keskivaiheilla ajanut kelkka törmäsi tuntemattomasta syystä vastaan tulleen kelkan kanssa keulat vastakkain.

– Kyseessä oli kohtaamisonnettomuus. Eli kaksi moottorikelkkaa törmäsi toisiinsa kohtaamistilanteessa, vanhempi konstaapeli Vesa Huhtala kertoo MTV3 Uutisille.

Poliisin mukaan moottorikelkkojen nokkakolari on poikkeuksellinen.

– Käsittämätön juttu se on. Nokkakolari on tapahtunut suoralla reitin osalla ja avoimella jäällä, kuvailee paikalla käynyt Huhtala sanoo.

Menehtyneistä kaksi oli miehiä ja yksi nainen. Poliisi kuvailee näkyä onnettomuuspaikalla "aivan kammottavaksi". Poliisi jatkaa tutkintaa yhdessä onnettomuustutkijalautakunnan kanssa.

Onnettomuuden syystä ei ole tietoa. Alkoholin tai muiden päihteiden käyttöä ei toistaiseksi epäillä.

Kaikilla moottorikelkkailijoilla oli tiettävästi kypärät päässä ja turvavarusteet kunnossa. Myös kelkkojen arvioidaan olleen nykyaikaisia ja asiallisessa kunnossa.

Nopeudesta ei tietoa

Poliisilla ei ollut varmuutta moottorikelkkojen vauhdista onnettomuushetkellä. Kelkkauralla jään päällä nopeus voi olla kuitenkin 80 kilometriä tunnissa.

– Todella isoista nopeuksista ei ollut ilmeisesti kyse, Huhtala kertoi.

Tänä vuonna on sattunut useita moottorikelkkaonnettomuuksia. Maaliskuun alussa yli 60-vuotias mies kuoli moottorikelkan törmäyksessä puuhun Kemiönsaarella Varsinais-Suomessa. Kuljettaja menetti kelkan hallinnan mutkassa ja ajautui ulos tieltä.

Helmikuussa Rovaniemellä sattuneessa kelkkaonnettomuudessa kuoli myös yksi ihminen. Onnettomuus sattui Vennivaaran kelkkareitillä. Jälkien perusteella kelkka oli ajautunut loivan alamäen mutkassa pois reitiltä ja törmännyt niin ikään puuhun. Vuonna 1968 syntynyt rovaniemeläinen nainen oli lentänyt kyydistä, kun kelkka oli kaatunut.

Tammikuussa keski-ikäinen mies kuoli, kun hänkin törmäsi moottorikelkalla puuhun Oulun Haukiputaalla.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja