Kokoontumisrajoitukset ja etätyösuositus poistuvat Ruotsissa tässä kuussa – "Yhteiskunta on nyt uudessa ja paremmassa tilanteessa"

Ruotsissa poistuvat yleisiä ja yksityisiä kokoontumisia koskevat koronarajoitukset tämän kuun lopulla. Asiasta kertoi Ruotsin sosiaaliministeri Lena Hallengren tänään.

Ravintoloilta puolestaan poistuvat muun muassa sääntelyt, jotka koskevat aukioloaikoja ja asiakasseurueiden kokoa. Lisäksi poistuu neuvo etätyön tekemiseen.

Lena Hallengrenin mukaan ruotsalainen yhteiskunta on nyt uudessa ja paremmassa tilanteessa. Lisäksi koronaan sairastuneet ja sairaalaan joutuneet ovat ennen kaikkea rokottamattomia ihmisiä.

Päätöstä hallitus ja kansanterveysviranomaiset perustelevat Ruotsin korkealla rokotuskattavuudella. Yli 80 prosenttia 16-vuotiaista ja sitä vanhemmista on saanut ensimmäisen rokoteannoksen

Syyskuun 29. päivän jälkeen Ruotsissa on siten poistettu lähes kaikki rajoitukset. Jäljelle jäävät vain ihmisten henkilökohtaiset rajoitukset eli käsien pesu ja pysyminen kotona, jos on oireita.

Lue myös:

    Uusimmat