Mainos

Kokkolassa ei hurrata pakkoliitospuheille

Keski-Pohjanmaa on pieni maakunta, ja rakennetyöryhmä ehdottaakin koko maakunnan muuttamista yhdeksi kunnaksi.

Raportissaan työryhmä perustelee uutta maakuntakuntaa näin: "Maakunnan kokoisen kunnan esittäminen on mahdollista, koska Keski-Pohjanmaa maakuntana on maakunnista pienin sekä pinta-alaltaan että väestöltään. Uuden kunnan pinta-ala on 5 731 km², mikä tarkoittaa pinta-alana hieman nykyistä Pudasjärveä suurempaa aluetta."

Kokkolassa ajatusta vieroksutaan.

Kokkolan kaupunginjohtaja Antti Isotalus on yllättynyt kunnallishallinnon rakennetyöryhmän Kokkolaa koskevasta esityksestä. Hänen näkee nykyisen Keski-Pohjanmaan maakunnan kokoisen kunnan koon hankalana.

– Kuntapalvelut ovat perinteisesti lähipalveluita. Voidaanko tällaisella hallinnollisella yhdistämisellä päästä myönteiseen kehitykseen? pohtii Antti Isotalus Kokkolasta.

Kokkolalla on tuoreessa muistissa muutaman vuoden takaiset kuntaliitokset.

– Kokemukset ovat hyviä, kertoo Isotalus ja tähdentää, että silloin kaikki perustui vapaaehtoisuuteen ja kaikkien osallistuvien kuntien yksimielisiin päätöksiin.

Sen sijaan pakkoliitoksiin kaupunginjohtaja Isotalus suhtautuu varauksella. Vapaaehtoisuus on hänen mukaansa onnistuneen kuntaliitoksen ytimessä.

– Kuntaliitokseen lähtevien kuntien pitää haluta muodostaa uusi kunta. Se on aivan ratkaisevan tärkeää liitoksen onnistumiselle, perustelee Isotalus.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.