Kokkipoikakalenteri

Kesken kiivaimman joulalahjakaupan markkinoille saatiin vielä yksi kalenteri, jonka avulla yhdistyy hyväntekeväisyys, ruokaohjeet ja kalenteri alastomuutta unohtamatta.

Kokit hyvällä asialla ry ovat halunneet omalta osaltaan tukea lasten ja nuorten mielenterveystyötä, johon kalenterin myynnistä saatu nettotuotto käytetään.

Vähentämällä vaatteita helpotetaan keittiön kuumuuden sietämistä, vitsailevat kalenterissa poseeraavat kokit. Heidän mielestään kalenterin voi sijoittaa jokaisen kodin seinälle, sillä kriittiset paikat ovat hyvin peitetty.

Entä itse kalenteri? Kalenterin jokaisen kuukauden aukeamalla poseeraa saunapuhdas kokki ajankohtaisin välinein varustettuna. Hyvänä mausteena kuukauden kokki on laatinut sesonkiin tai kuukauden merkkipäivään liittyvän ruokaohjeen.

Esimerkiksi joulukuun kokki ei esiinny tonttulakki päässä, vaan rohkean isänmaallisesti sininen kraka kaulassa.

Mutta mistä sitten idea kalenteriin syntyi? Ja missä?

Idean isänä toiminut Heikki Känsälä kertoo pähkäilleensä mökin terassilla ennen tai jälkeen saunomisen ajatuksen toteuttamista.

- Porukka oli helppo saada mukaan, vaikka kokit vähän vaihtuivatkin matkan varrella, kuka mistäkin syystä, Heikki muistelee.

Yhden viikonlopun aikana lähes koko jengi oli kasassa ja suunnittelu voitiin aloittaa. Huumorilla höystetty kalenteri saa varmasti hymyn irtoamaan.

- Ehkä silmäniloa tärkeämpi on juuri se huumori, Heikki täsmentää.

Kalenteria saa muun muassa hyvin varustetuista kirjakaupoista.

Pirjo Hilakari

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja