Kokenut SM-liigakonkari vapaalla jalalla – uran jatko arvoitus

SM-liigassa liki 600 ottelua uurastanut Ville Uusitalo on oudossa tilanteessa. Kiekkokausi on käynnistynyt, mutta puolustaja on ilman seuraa.

Edelliset kahdeksan kautta Ässissä pelannut Uusitalo on muuttanut perheineen Porista Espooseen. Se ei ole ainoa muutos pelaajan elämässä. Neljä kautta Ässiä kipparoinut Uusitalo on tällä hetkellä työtön.

Kertaalleen puolustajien pistepörssin SM-liigassa voittanut Uusitalo vakuuttaa olevansa hyvässä fyysisessä kunnossa.

– Olen treenannut tosi kovaa joka päivä heinäkuun vikasta viikosta lähtien. Vielä ei ole tullut sellaista tarjousta mihin olisin tarttunut, Uusitalo kertoo MTV Sportille.

Ässät mestaruuteen keväällä 2013 kipparoinut mies pursuaa energiaa.

– Pelihalut ovat todella kovat ja olen kuin 25-vuotiaan kropassa. Ilmeisesti mun ikä on myrkkyä joillekin, 37-vuotias Uusitalo veistelee.

2000-luvun alussa Uusitalo kävi pelaamassa Ranskassa, Ruotsissa ja Italiassa. Ulkomaat ei ole enää houkutteleva vaihtoehto. Uusitalo ei kuitenkaan aio odotella sopivia tarjouksia loputtomiin.

– Aattelin tämän kuun odotella. Sitten ruvetaan katsomaan muita hommia, jos ei löydy mitään. Turha odotella liian pitkään. Kunnossa olen enkä haluaisi lopettaa. Jos kukaan ei halua mua, niin sitten pitää laittaa pillit pussiin, Uusitalo toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat