Kokaviljelijä piinasi Miisa Nuorgamia hirveillä viesteillä – uhkaili pistävänsä palkkatappajat tämän lapsen perään

Viestinnän asiantuntija ja aktivisti Miisa Nuorgam joutui poikkeuksellisen uhkailun ja painostuksen kohteeksi, kun kolmikymppinen mies ryhtyi häiriköimään tätä.

Piina ei päättynyt tuomioon, vaan mies suuttui kärsimyskorvauksista, jotka hänet määrättiin maksamaan Nuorgamille. Tämän seurauksena hän jatkoi yhä uhkaavampien ja vakavampien viestien lähettämistä.

Pyysi netissä tietoja Nuorgamin olinpaikasta

Sähköpostiviestissä mies vaati, että Nuorgamin on peruttava kaikki korvausvaatimuksensa. Jos tämä ei vastaisi, mies tai hänen palkkamurhaajansa tappaisi naisen ja tämän lapsen. 

Myöhemmin hän oli julkaissut Ylilauta-keskustelupalstalle viestejä, joissa oli Nuorgamiin ja tämän lapseen kohdistuvia tappo- ja pahoinpitelyuhkauksia. Viesteissä hän tarjosi maksua Nuorgamin sijaintitiedoista, ja lupasi tuhansia euroja häneen kohdistetusta vakavasta väkivallasta ja kaappaamisesta. 

Viesteissä hän uhosi piittaamattomuudellaan, todisteli väkivaltaisuuttaan ja kuvaili erilaista väkivaltaa, jota hän Nuorgamiin ja tämän lapseen kohdistaisi. Viestien perusteella mies halusi herättää Nuorgamissa pelkoa.

Joutui pelkäämään itsensä ja lapsensa puolesta

Nuorgam kertoi tuomion mukaan oikeudessa, että koki viestit hirveinä ja todellisina, koska hänen käsityksensä mukaan huumeita käyttävälle miehelle ei millään ollut mitään väliä. Saatuaan tietää verkossa julkaistuista viesteistä oli hän pelännyt oman ja pienen lapsensa hengen puolesta.

Nuorgam oli lopettanut käymästä tutussa lähikaupassa ja lopulta muuttanut, vaihtanut työpaikkaa ja rajoittanut käytöstään sosiaalisessa mediassa pitääkseen huolta, ettei hänen työpaikkansa tai kotinsa paljastuisi.

Tuomiossa hän kertoo, ettei tunne uhkailijaa, ole koskaan tavannut häntä tai vastannut hänelle mitään.

Mies: Syynä aktivismi ja "ärsyttävyys"

Mies kertoi, että oli ottanut Nuorgamin kohteekseen, koska piti tätä ärsyttävänä, näkyvänä feministiaktivistina ja helppona kohteena. Hänen mukaansa viestien taustalla oli kuitenkin kokaiinin ja alkoholin käyttö, joiden johdosta hänen käytöksensä muuttuu.

Tuomiossa todetaan myös, että mies kasvatti kotonaan kannabista. Sen lisäksi hänelle oli kasvamassa lukuisia kokapensaan taimia, hänellä oli rasiallinen psilosybiinisieniä sekä useita levyllisiä rauhoittavia Ksalol-tabletteja.

Mies kertoi kuulusteluissa, että kaikki hänen huumeensa oli tarkoitettu lääkkeiksi muun muassa adhd:n hoitoon.

Miehen maksettavaksi lisää korvauksia

Vuonna 1990 syntynyt mies tuomittiin kahdesta oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta ja kahdesta huumausainerikoksesta viiden kuukauden vankeusrangaistukseen. Vankeuden sijasta mies voi kuitenkin sovittaa teot 150 tunnin yhdyskuntapalvelulla.

Mies määrättiin maksamaan Nuorgamille yhteensä 3100 euroa lisää kärsimyskorvauksia.

Lisäksi oikeus määräsi miehen alun perin Ylilauta-keskustelupalstalla julkaisemat viestit poistettavaksi yleisön saatavilta.

Miisa Nuorgam ei itse halunnut kommentoida häneen kohdistunutta piinaa MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat