Mainos

Koivisto kiistää Karjalan palautusväitteet

Presidentti Koivisto sanoo, että hänellä ei ole harmainta aavistusta, mistä väitteet Karjalan tarjoamisesta takaisin Suomelle ovat peräisin.

Presidentti Mauno Koiviston mukaan Neuvostoliitto tai sen jälkeen Venäjä ei tehnyt tarjousta rajan tarkistuksista. Tällaisia toiveita ei esitetty myöskään Suomen puolelta. Koiviston mukaan on myös perätöntä, että Karjalan palautukselle olisi laskettu "kauppahinta" hänen pyynnöstään.

Kainuun Sanomat kertoi viime viikolla, että Venäjä olisi tarjonnut Suomelle luovutettua Karjalaa takaisin korvausta vastaan vuoden 1991 lopulla eli Neuvostoliiton hajoamisen aikoihin. Lehden uutisen mukaan "asiantuntijaryhmä" arvioi "Karjalan kauppahinnaksi" 64 miljardia markkaa.

Koivistolla ei ole omien sanojensa mukaan mitään aavistusta, mistä Kainuu Sanomien uutinen oli lähtöisin.

Jo aiemmin sekä Esko Aho että Paavo Väyrynen ovat sanoneet, etteivät he olleet kuulleet Karjala-tarjouksesta. Aho toimi vuonna 1991 pääministerinä ja Väyrynen ulkoministerinä.

Helsingin Sanomien mukaan presidentti Koivisto perusteli osallistumistaan Karjala-keskusteluun sillä, ettei muiden asiasta kantansa esittäneiden mielipiteet ole saaneet keskustelua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.