Vantaalaisnainen suree kuollutta lemmikkiään: Nuori mopoilija ajoi koiran päälle – 70-kiloinen Federer lensi metrejä ilmassa

Berninpaimenkoira Federer kuoli jäätyään mopon alle tunnelissa, jossa mopolla ajaminen on kokonaan kielletty.

Varoitus: Jutun lopussa olevat kuvat saattavat järkyttää herkimpiä.

Vantaalainen Caritta Salifu on surun murtama, sillä hänen rakas berninpaimenkoiransa Federer kuoli maanantaina jäätyään mopon yliajamaksi.

Salifun 29-vuotias poika Markus oli maanantai-iltapäivänä ulkoiluttamassa 6,5-vuotiasta Federeriä tyttöystävänsä kanssa Espoon Lommilassa. Mukana oli myös tyttöystävän newfoundlandinkoira.

Kesken kävelylenkin alkoi sataa, jolloin pariskunta hakeutui koiriensa kanssa suojaan alikulkutunneliin. He seisoivat tunnelin reunustalla, kun yhtäkkiä tunneliin ajoi kovaa vauhtia mopo ja törmäsi Federeriin.

Salifun mukaan mopoa kuljettanut 15-vuotias poika ajoi niin lujaa, että lähes 70-kiloinen koira lensi törmäyksen voimasta viitisen metriä. Sen sisäelimet vaurioituivat törmäyksessä niin, että koira kuoli tapahtumapaikalle muutamassa minuutissa.

Pojalla oli onni matkassa

Salifu kertoo ehtineensä itse paikalle viidessätoista minuutissa. Siihen mennessä koira oli ehtinyt jo menehtyä vammoihinsa.

– Veri oli paksua kuin puurovelli. Luulin ensin että se oli tullut haavasta, mutta se olikin tullut koiran suusta ja nenästä. Siinä ei ollut mitään tehtävissä, Salifu kertoo.

Onnettomuuspaikalla on ajokielto, eikä mopollakaan ajo ole tunnelissa sallittu. Paikalle saapuneet poliisit olivat kuitenkin kertoneet Salifulle, että tunnelissa ajaa jatkuvasti mopoja ja jopa autoja.

Salifun mukaan mopopoika oli alkanut jarruttaa vasta törmäyksen tapahduttua, mutta kuin ihmeen kaupalla hän ei kaatunut. Myös koiria ulkoiluttanut pariskunta selvisi ilman fyysisiä vammoja.

Salifun mukaan poliisitkin olivat ihmetelleet, kuinka poika on onnistunut pysymään mopollaan pystyssä.

– Tällä pojalla kävi käsittämätön tuuri. Hän ajoi niin kovaa, että oli ihme, ettei mopo kaatunut.

Myös Salifun pojalla oli onni matkassa, kun hän ei kaatunut koiran mukana maahan.

– Mopo olisi voinut osua myös poikaani ja hänen tyttöystäväänsä. Tässä olisi ollut ainekset paljon pahempaankin.

Koira oli pojalle korvaamaton

Salifu vietti onnettomuuspaikalla koko illan. Hän kertoo olleensa niin shokissa, ettei uskaltanut nousta auton rattiin.

– Myös poikani ja hänen tyttöystävänsä olivat aivan shokissa. Tytön newfoundlandinkoira istui siellä mäellä ja katseli Federeriä pää painuksissa. Se oli ihan poissa tolaltaan eikä suostunut tulemaan sinne tunneliin enää.

Salifu kantaa pojastaan Markuksesta erityistä huolta, sillä Federer oli Markukselle korvaamaton tuki ja turva.

– Hän halusi olla koko ajan Federerin kanssa ja kuljetti sitä mukanaan joka paikkaan.

Kun Markus oli pieni, perheellä oli saksanpaimenkoira. Kun koira jouduttiin lopettamaan sairauden takia, Markus otti asian todella raskaasti. Hän ei pystynyt puhumaan koirasta kahteen vuoteen eikä katsomaan siitä edes valokuvia.

– Nyt huolestuttaa miten käy, kun Federer oli hänelle niin hirveän tärkeä.

Salifu on huolissaan myös siitä, että Markus syyttää tapahtuneesta itseään.

– Sanoin hänelle, että se ei ole sinun vikasi eikä sinun pidä mitään syyllisyyttä tuntea. Koira kuoli siksi, että mopoilija ajoi väärässä paikassa eikä siksi, että sinä lähdit väärään aikaan kävelylle.

”Nuoret eivät ymmärrä seurauksia”

Lastensuojelun parissa työskennellyt Salifu kantaa huolta myös mopoa ajaneesta pojasta.

– Kyllä ajattelin samaan aikaan, että luojan kiitos, että se poika on kunnossa. Tämä mopopoika oli minulla yhtä paljon mielessä kuin meidän koira.

Salifu on huolissaan siitä, että nuoret eivät aina ymmärrä tekojensa seurauksia.

– Niin nuoret eivät vielä ymmärrä millaiset seuraukset tällaisella liikennesääntöjen rikkomisella voi olla.

Varoitus: Alla olevat kuvat saattavat järkyttää herkimpiä.

Lue myös:

    Uusimmat