Vihreiden Touko Aalto aloittaa uudessa pestissä

Vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto aloittaa yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana Suomen Apteekkariliitossa. Aalto, 36, aloittaa pestissään elokuussa.

– Suomi ja suomalainen terveydenhuolto ovat suurten yhteiskunnallisten muutosten edessä ja koen, että nyt jos koskaan tarvitaan apteekkien ja muun terveydenhuollon yhteistyötä. Hallitun muutoksen tärkein työväline on aktiivinen, hyvä vuoropuhelu ja toinen toisemme ymmärtäminen, Aalto sanoo liiton tiedotteessa.

Apteekkariliiton tiedotteen mukaan Aalto työskentelee tällä hetkellä toiminimiyrittäjänä projektipäällikön tehtävissä edistämässä vaikuttavan teknologian käyttöönottoa Keski-Suomessa.

Lähes päivälleen vuosi sitten Aallon kerrottiin saaneen töitä Gesund Partners Oy -nimisessä konsulttiyhtiössä. Hän toimi yhtiössä viime kesäkuusta joulukuuhun tittelillä senior advisor.

Kohuttu puheenjohtajakausi

Jyväskyläläinen Aalto toimi vihreiden kansanedustajana 2015–2019 ja puolueen puheenjohtajana 2017–2018. Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Aalto on ollut vuodesta 2008 lähtien.

Aallon parisuhdetilanne herätti kohua kesällä 2017 vain vähän puheenjohtajavalinnan jälkeen. Hänen vaimonsa Johanna Pietiläinen jätti saman vuoden elokuussa avioerohakemuksen, minkä jälkeen Aalto kertoi suhteestaan vihreiden nuorisojärjestön Iiris Flinkkilään. Pariskunta erosi tämän vuoden maaliskuussa.

Myös vuonna 2018 puheenjohtajana Aalto joutui kohun keskelle, kun sosiaalisessa mediassa levisi kuva hänestä juhlimassa paidatta. Kuvassa paidaton Aalto läimäyttää ystäväänsä takapuolelle tukholmalaisessa yökerhossa.

Aalto siirtyi pois vihreiden puheenjohtajan paikalta lokakuussa 2018 sairastettuaan masennusta vuoden ajan. Eduskunnasta hän putosi vuoden 2019 vaaleissa.

Tarkennettu Aallon työhistoriaa kello 13.10. Otsikkoa muutettu.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja