Kohtuuhintainen BoKlok on mahdollinen monille

IKEA ja Skanska rakennuttavat Suomeen kohtuuhintaisen uudisasumisalueen kuuden vuoden tauon jälkeen. Tällä kertaa BoKlok-koteja nousee Vantaan Kivistöön.

BoKlok on Skanskan ja IKEAn yhdessä kehittämä konsepti, joka yhdistää hyvän asumisen ja kohtuulliset asumiskustannukset. Tällä kertaa BoKlok-koteja suunnitellaan Vantaalle, jonne on tarkoitus toteuttaa 36 eri kokoista kotia vuoden 2013 aikana.

– BoKlok-omistusasunto tarjoaa hyvin mietittyjä tilaratkaisuja – ajattomuutta ja asumista luonnon läheisyydessä pienmittakaavaisessa ympäristössä. Asumisratkaisu jättää rahaa myös muuhun elämiseen, Skanskan hankejohtaja Riku Patokoski kertoo.

Myös Marja-Vantaan kaavoituspäällikkö Lea Varpanen on innoissaan hankkeesta. Hänen mukaansa uudistuotantoon tarvitaan lisää vaihtoehtoja, ja BoKlok-kodit ovatkin hyvin tervetulleita Vantaalle.

Pihasauna ja mahdollisuus viljelyyn

BoKlok-kodit on suunniteltu hieman pienemmillä tuloilla elävien omistusasuntovaihtoehdoksi. Kodit on tarkoitettu esimerkiksi sinkuille, eronneille, vanhemmalle väestölle tai pienille perheille, ja niiden koko vaihtelee aina 44,5-77 neliömetrin välillä.

Asuntokompleksissa on oma suojaisa sisäpiha, mahdollisuus pihaviljelyyn, ja asuntojen neliömäärissä on pystytty säästämään rakennuttamalla kaikille asukkaille yhteinen pihasauna. Rakennuttajien mukaan BoKlok-kodit ovat toimivuudeltaan ja suunnittelultaan huippuluokkaa, ja niissä on IKEA-keittiöt, -komerot sekä -kodinkoneet.

– IKEA myy Suomessa vuosittain yli 15 000 keittiötä, joten sisustamisen asiantuntijoina tuomme BoKlokiin sisustamisen kulmakivet ja viimeisimmät trendit, Deputy Store Manager Kimmo Ylönen Vantaan IKEAsta kertoo.

Asukkaat viihtyvät BoKlokissa

BoKlok-asuntoja on rakennettu aikaisemmin Suomessa Vantaan Vallinojalle, Espooseen, Tuusulaan ja Porvooseen, ja niiden asukkaat ovat olleet hyvin tyytyväisiä asumisratkaisuun. Tästä kertoo esimerkiksi se, että useissa kohteissa asuvat vielä 7-8 vuoden jälkeenkin alkuperäisasukkaat, vaikka yleisesti pääkaupunkiseudulla muutetaan noin 5-6 vuoden välein.

Kodit rakennutetaan valmiiksi sisähallissa, ja niiden valmistukseen menee vain puolisen vuotta aikaa. Rakennuttajien mukaan BoKlok on lupaus asuntojen parhaasta hinta-laatusuhteesta, ja neliömääräisen hinnan tulisi olla keskimääräistä saman alueen hintaa matalampi.

Uusien BoKlok-kotien ennakkomarkkinointi alkaa marras-joulukuussa, ja kotien rakennuttaminen alkaa maalis-huhtikuun aikana 2013. Skanska ja IKEA paljastavat asuntojen neliöhinnat marraskuussa 2012.

Teksti: Paula Koski / Jokakoti
Kuvat: Skanska

Lue myös:

    Uusimmat