Kohti Mount Everestiä: Kuolemantapaus ja loukkaantumisia

Anne-Mari Hyryläisen ja Sky Climbers -tiimin matka etenee kohti Mount Everestin huippua. Lue uusimmat käänteet Sky Climbers -tiimin blogista!

Huiputuksia, loukkaantumisia ja kuolemantapaus

Lyhyt parin päivän sääikkuna innosti ensimmäiset kiipeilijät uhkarohkeisiin yrityksiin kohti huippua. Everestillä Sherpa-tiimi sai reitin nelosleiristä huipulle fiksattua todella nopeasti yhdessä päivässä (keskiviikkona). Huipun saavuttaneiden Sherpojen lukumäärä on vaihdellut hieman lähteestä toiseen, mutta tällä hetkellä luotettavin tieto on, että keskiviikkona huipun saavutti yhdeksän Sherpaa ja yksi länsimaalainen kiipeilyopas. Näin ollen näyttäisi siltä, että köysiä kiinnittävän Sherpa-tiimin on annettu tehdä työnsä rauhassa. Katso kuvat ja lue lisää

Katso myös tiimin viimeisin video

Miten kauan tiimillä vielä menee, ennenkuin sääikkuna on kiipeilijöille suosiollinen? Katso videolta Jussin ennusteet!

Anne-Marin tavoitteena on nousta ensimmäisenä suomalaisena naisena Mount Everestin huipulle! Hänen matkastaan dokumentoidaan kansainvälinen dokumenttielokuva. Helmi saa seurata Anne-Marin videopäiväkirjoista matkan etenemisestä päivittäin toukokuussa suuniteltuun nousuyritykseen asti.

Helmi-risteily 8.5.2010 ajoittuu samaan aikaan kuin Anne-Marin suunniteltu nousuyritys. Pidetään peukkuja, että nousu onnistuu, ja Helmi-viiri kohoaa 10-vuotissyntymäpäivän kunniaksi maailman huipulle! Vapaalla ja viihteellä ohjelmasta soitellaan myös matkan varrella Anne-Marille suorasta lähetyksestä.

Tule Helmen mukana kannustamaan Anne-Maria hänen huikeassa seikkailussaan!Videopäiväkirjoja on kuvattu 16.3. alkaen. Pääset katsomaan kaikki valmisteluvaiheen päiväkirjamerkinnät MTV3Katsomosta Helmen sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat