Kohti Mount Everestiä: Eräät kiipeilijät leikkivät ihmishengellä

Anne-Mari Hyryläisen ja Sky Climbers -tiimin matka etenee kohti Mount Everestin huippua. Lue uusin blogi ja katso upeat kuvat haastavasta yrityksestä.

Kalliita kopterilentoja ja järkiinsä tulleita kiipeilijöitä (ehkä)

Hyvän sään odottelu perusleirissä jatkuu osaltamme. Tänään on kahdeksas lepopäivämme sen jälkeen kun laskeuduimme alas valmistelevalta reissulta kakkos- ja kolmosleireistä. Tiimillä on kaikki hyvin. Odottelusta ja huippuyrityksen ajankohdan epävarmuudesta huolimatta fiilis on korkealla ja henki hyvä. Pidämme itsemme aktiivisina lyhyillä patikkareissuilla lähiympäristöön. Tiimimme Sherpat ovat tänään tehneet viimeisen reissunsa nelosleiriin eteläsolaan (n. 8000m) eli meillä on nyt yläleirit varustettuina ja kaikki on logistisesti valmiina huippuyritykseen; Happipullot paikoillaan, teltat valmiina leireissä pystytystä varten, kaasukeittimet sytytysvalmiina jne.

Anne-Marin unelma

Anne-Marin tavoitteena on nousta ensimmäisenä suomalaisena naisena Mount Everestin huipulle! Hänen matkastaan dokumentoidaan kansainvälinen dokumenttielokuva. Helmi saa seurata Anne-Marin videopäiväkirjoista matkan etenemisestä säännöllisesti toukokuussa suuniteltuun nousuyritykseen asti.

Helmi-risteily 8.5.2010 ajoittuu samaan aikaan kuin Anne-Marin suunniteltu nousuyritys. Pidetään peukkuja, että nousu onnistuu, ja Helmi-viiri kohoaa 10-vuotissyntymäpäivän kunniaksi maailman huipulle! Vapaalla ja viihteellä ohjelmasta soitellaan myös matkan varrella Anne-Marille suorasta lähetyksestä.

Tule Helmen mukana kannustamaan Anne-Maria hänen huikeassa seikkailussaan!Videopäiväkirjoja on kuvattu 16.3. alkaen. Pääset katsomaan kaikki valmisteluvaiheen päiväkirjamerkinnät MTV3Katsomosta Helmen sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat