Kohti ekologisempaa elämäntyyliä

Muutosta ilmassa on kesäkuussa starttaava kymmenosainen ohjelmasarja, jonka jokaisessa jaksossa keskitytään yhden, tavallisen suomalaisperheen elämän ja kulutustottumusten muuttamiseen.

Perheet lähtevät mukaan elämäntaparemonttiin, jota seurataan kuukauden ajan. Ympäristöystävällisempiä muutoksia haetaan mm. perheiden lämmityskuluihin, jätteiden lajitteluun, ruokaostosten tekemiseen ja kesämökin energiaratkaisuihin.

Ohjelman juontavat Anne Puukko ja Mari Holopainen, jotka molemmat pyrkivät tekemään omassa arjessaan ekotietoisia valintoja.

Anne harrastaa ratsastusta ja nauttii luonnossa liikkumisesta. Purjehdusharrastuksen myötä Itämeren huonontunut tilanne on tullut käsin kosketeltavaksi. Anne pyrkii välttämään autoilua ja sen sijaan pyöräilee ja käyttää julkista liikennettä. Hän kierrättää biojätteet, lasit ja paperit - ja kiinnittää huomiota myös arjen pieniin asioihin, kuten lämpimän veden ja sähkön turhaan tuhlaukseen.

Mari harrastaa joogaa, lenkkeilyä ja kuvataidetta. Arkielämässä Mari huomioi ympäristöään lajittelemalla jätteitä, pyöräilemällä ja kulkemalla julkisilla kulkuneuvoilla. Hän myy vanhat vaatteensa ja tavarat kirpputorilla ja pyrkii etsimään huonekalut käytettyinä.

Juontajakaksikko analysoi yhdessä asiantuntijoiden kanssa perheiden kulutusta ja etsii ratkaisuja, jotka ohjaisivat kestävämpään kehitykseen. Samalla he tutustuttavat katsojat aihealueen uusimpiin tutkimuksiin, testituloksiin ja laitteisiin.

Tässä ohjelmassa kulutusmuutosta ei ajeta ryppyotsaisesti tai saarnaten, vaan yhdessä tekemällä ja miettimällä, kuinka kuka tahansa meistä voi olla hyödyksi paremman huomisen puolesta.

Muutosta ilmassa AVAlla keskiviikkoisin klo 18.30 alkaen 22.6.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja