Kohta poksahtaa!

Koulujen päättymisen ja valmistujaisjuhlien kunniaksi poksautetaan jälleen tuhansia kuohuviini- ja samppanjapulloja auki. Sesonki ei ole niin suuri kuin vappu, mutta näkyy hyvin jo meidänkin myymälässä, sanoo myymäläpäällikkö Jarmo Marjeta Tikkurilan Alkosta. Kesällä ei varsinaisia sesonkeja ole muita kuin juhannus.

Marjetan mukaan kesän alkaminen näkyy Helsingin seudun Alkoissa myynnin hiljentymisenä. Maaseutu-Alkoissa ja lomanviettopaikkakunnilla, kuten Hangossa ja Tammisaaressa myynti taas selvästi piristyy.

- Koulujen loppumista juhlitaan laadukkailla mutta hieman halvemmilla kuohuviineillä kuin esimerkiksi uutta vuotta. Vuoden vaihtuessa satsataan taas hintaan, Marjeta pohtii. Juhliin ostetaan perinteisesti tuttuja kuohuviinejä, joista tiedetään, miltä tuote maistuu. Uutuuksiakin myydään, mutta niitä kokeillaan toisentyyppisessä seurassa kuin perhejuhlissa.

Uutuuksia ja ohjeita

Espanjalaiset cava-kuohuviinit ovat viime vuosina kasvattaneet jatkuvasti suosiotaan. Uutuushyllyiltä löytyy nyt Cava Vallformosa Brut Vintage 1998, hinta 9,89 euroa, Codorn u Pinot Noir Brut 10,80 euroa ja Cockatoo Ridge Black Sparkling Red 12,95 euroa. Kaikki uutuudet ovat 0,75 litran pulloissa.

Alkon hyllyjen tutkimisen ohella kannattaa perehtyä myös kirjalliseen tarjontaan. Myymälöistä saa hinnastoja ja esitelehtiä. Alkon nettisivuilla on käytännöllinen Pieni juhlaopas, jossa annetaan ohjeita juhlien järjestämiseksi tervetuliaismaljoista tarjoilu- ja etikettisääntöihin. Oppaassa kerrotaan juomien valinnasta, tarjoilulämpötiloista ja mikä mielenkiintoista, mutta kertauksen vuoksi hauskaa: miten kuohuviinipullo oikeaoppisesti avataan.

(Mtv3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat