Kofi Annan ylistää Harrisonia

YK:n pääsihteeri Kofi Annan ylisti keskiviikkona Beatlesin George Harrisonia päivällisillä, joilla juhlistettiin 50 vuoden ajanjaksoa, jona kuuluisuudet ovat toimineet YK:n hyväntahdonlähettiläinä. Annan sanoo, että edesmenneen Harrisonin työ Bangladeshin puolesta 1970-luvulla oli alku yhteiskunnalliselle aktivismille.

- George Harrison oli ensimmäinen, joka ymmärsi ja käytti rockmusiikin voimaa motivoida ihmisiä omaksumaan itseään suurempia asioita, sanoo Annan. - Pelkästään Georgen herkkä ja henkevä musiikki ei herättänyt syvää iloa ja liikutusta miljoonissa ihmisissä ympäri maailmaa. Hänen luonteensa, myötätuntonsa, omatuntonsa ja humaaniutensa olivat enemmän. Kun George kuuli avunpyynnön, hän halusi vastata siihen.

Harrison, joka kuoli syöpään kaksi vuotta sitten, piti New Yorkin Madison Square Gardenissa vuonna 1971 ensimmäisen suuren hyväntekeväisyyskonsertin, jossa esiintyi useita tähtiä. - Yli 30 vuoden kuluessa tämän kaltainen hyväntekeväisyys kuuluisuuksien keskuudessa on monikertaistunut, laajentunut ja saanut uusia muotoja, sanoo Annan. - On vaikeaa kuvitella, miten tämä kaikki olisi tapahtunut ilman George Harrisonin ja hänen kitaransa osuutta.

Lue myös:

    Uusimmat