Kodin sisustus suomalaisten suosiossa

Suurin osa suomalaisista luottaa edelleen talouden myönteiseen kehitykseen Tilastokeskuksen joulukuisen kuluttajabarometrin mukaan. Vaikka lainanottamista nyt ei pidetäkään aivan yhtä edullisena kuin vuosi sitten, rahaa aiotaan silti käyttää lähimmän puolen vuoden aikana erityisesti kodin sisustukseen.

Lähes puolessa talouksista aiotaan varmasti tai todennäköisesti sisustaa. Joulun vaikutus lienee näkynyt kyselyssä siten, että viihde-elektroniikkaa tai harrastus- ja urheiluvälineitä aikoi hankkia selvästi useampi kuin vielä marraskuussa.

Myös asunnon ostoaikeet ovat suuremmat kuin vuosi sitten. Sen sijaan lainanottoaikeet ja asuntojen korjaamissuunnitelmat ovat vähentyneet hieman verrattuna vuodentakaiseen tilanteeseen.

joulukuu 99 joulukuu 98 Asunnon korjaaminen 22,7 % 24 % Sisustaminen 43,4 % 41,7 % Asunnon osto 5,3 % 5,0 % Lainan ottaminen 13,6 % 14,8 %


Marraskuun barometriin verrattuna sisustamis-, korjaamis- ja perusparannusaikeet ovat nousseet hieman. Lainaa ottavista entistä harvempi eli noin 35 prosenttia ilmoitti käyttötarkoitukseksi joko asunto-osakkeen tai muun kiinteän omaisuuden (ml. omakotitalot) ostamisen.

Tilastokeskuksen kuluttajabarometrissä haastateltiin joulukuussa 1685:ä Suomessa asuvaa henkilöä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja