KKO ei myöntänyt Vesa Keskiselle valituslupaa raiskausväitejutussa

Kyläkauppias Vesa Keskistä raiskauksesta syyttäneet siskokset eivät syyllistyneet rikokseen.

Syytteet väärästä ilmiannosta ja perättömästä lausunnosta viranomaismenettelyssä kaatuivat jo aiemmin hovioikeudessa, ja maanantaina korkein oikeus päätti olla antamatta Keskiselle tuomiosta valituslupaa.

Raiskausväite kesällä 2007

Tapahtumaketju sai alkunsa kesällä 2007, kun siskokset tekivät Keskisestä rikosilmoituksen. He väittivät Keskisen syyllistyneen nuoremman siskon raiskaukseen Keskisen kartanossa Tuurissa.

Raiskausväitteelle ei kuitenkaan löytynyt näyttöä. Keskisen mukaan teko tehtiin yhteisymmärryksessä. Nainen taas ei muistanut suostuneensa seksiin, vaan katsoi tulleensa raiskatuksi. Vahvan humalatilansa vuoksi hän ei muistanut paljon kyseisestä aamusta. Raiskaussyytettä ei koskaan käsitelty oikeudessa.

Sisaruskaksikko joutui kuitenkin itse oikeuteen vastaamaan syytteisiin väärästä ilmiannosta.

Siskokset tuomittiin käräjäoikeudessa

Käräjäoikeus määräsi sisaruksista nuoremmalle viiden kuukauden ehdollisen tuomion väärästä ilmiannosta. Vanhempi sisar sai ehdollista 80 päivää perättömästä lausunnosta viranomaismenettelyssä.

Käräjäoikeus myös määräsi siskokset korvaamaan Keskiselle 18 000 euroa raiskausväitteiden aiheuttamista kärsimyksistä.

Hovioikeus: Ei rikosta

Hovioikeus päätyi kuitenkin hylkäämään syytteet. Vaasan hovioikeuden mielestä naiset eivät syyllistyneet rikokseen.

Hovioikeuden mukaan jutussa ei löytynyt näyttöä siitä, että nainen olisi muistanut kartanon tapahtumista juuri mitään. Myös jättikorvaukset Keskisen kärsimyksestä hylättiin.

Keskinen haki korkeimmasta oikeudesta valituslupaa hovioikeuden tuomiolle, mutta korkein oikeus päätti maanantaina, ettei se käsittele juttua.

Hovioikeuden päätös jäi näin pysyväksi.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat