Kivulias konsti tähtien kapean vyötärön salaisuus?

Kuuluisat kaunottaret tavoittelevat kapeita vyötäröitä waist trainingin eli korsettitreenauksen avulla. Eikä tällä tarkoiteta nyt pelkästään vatsalihasten jumppaamista, vaan kiristystä haetaan myös vanhalla kunnon kurevyöllä.

Kim Kardashian postasi kuukausi sitten Instagramiin kuvan itsestään sinisessä korsetissa ja hehkutti korsettitreenin olevan hänelle pakkomielle. Kim ei ole ainoa julkimo, joka vannoo korsettitreenin nimeen. Esimerkiksi Jessica Alba on kertonut saaneensa vyötärönsä takaisin raskauksien jälkeen korsetin avulla. Alba on kertonut käyttäneensä kiristävää korsettia kolme kuukautta synnytyksen jälkeen päivät ja yöt läpeensä, ja toteaa sen olleen julmaa ja rankkaa – mutta vaivan arvoista.

The New York Times kirjoitti jo vuonna 2012 latinalaisamerikkalaisista naisista, jotka ahtautuivat jälleen korsetteihin saavuttaakseen himoitun tiimalasivartalon. Korsetista on tullut kurvikasta figuuria tavoitteleville uudelleen löydetty apukeino ja jonkinlainen villitys, ainakin rapakon toisella puolen.

Kyseessä ei ole mikään hepeneeksi tarkoitettu korsetti, vaan muotoileva alusvaate kovinta kaliiberia. Treeniin käytettävää korsettia pidetään päällä paitsi salilla, myös liikkuessa päivän mittaan. Sen lupaillaan tarjoavaan jatkuvaa kiristystä ja saavan hien virtaamaan vyötäröllä, ja ennen kaikkea auttavan saamaan kaiken irti treenauksesta. Jatkuvalla käytöllä luvataan pysyviä muutoksia.

Kimin korsettitreeniä testanneet yhdysvaltalaistoimittajat ovat raportoineet paitsi hengenahdistuksesta, kivusta ja unettomista öistä, myös kapoisen vyötärön tuomasta ilosta. Lääkärit puolestaan varoittelevat, ettei villitys ole aivan harmiton. Aivan kuten ennen vanhaankin, nykyäänkin vartalon ahtaminen kireään korsettiin voi aiheuttaa vahinkoa esimerkiksi sisäelimille.

Mitä mieltä olet korsettitreenauksesta? Kokeilisitko tätä villitystä?

Lähteet Shape.com, Elle.com, Allure.com, TheNewYorkTimes.com, The HourGlassAngel.com

Kuvat Instagram

Lue myös:

    Uusimmat