Kiti Kokkosen puoliso MTV.fille: "Hermot eivät ole menneet Tanhupalloon – päinvastoin!"

Näyttelijä Kiti Kokkosen sketsihahmo Tanhupallo voitti Putouksen yhdeksännen kauden sketsihahmokilpailun. Finaalilähetyksessä nähtiin myös Kokkosen mies, Herra Hevisauruksen puvun takaa löytyvä Olavi Tikka.

Kiti Kokkosen sketsihahmo Tanhupallon voittoon huipentuneessa
Putouksen yhdeksännen kauden viimeisessä suorassa lähetyksessä nähtiin sketsihahmokilpailun finalistien viimeiset esitykset.

Tanhupallo esitti Eurovision tunnussävelmän suomenkielisen version ja lavalle asteli melkoinen joukko kanssalaulajia.

Lavalla nähtiin muun muassa Tanhupallon isovanhemmat, joita esittivät Kokkosen äiti Titta Jokinen ja laulajalegenda Fredi, joka levytti takavuosina Eurovision tunnussävelmän suomenkielisen version.

Estradilla nähtiin myös Herra Hevisaurus eli Kokkosen puoliso Olavi Tikka.

– Kyllä, Tanhupallo on ollut hyvin läsnä arkielämässämme noin viimeisten kahdeksan viikon ajan! On sitä virnuiltu yhdessä kotona, Tikka kertoi MTV.fille ennen viimeisen Putous-lähetyksen alkua.

– Putouksen sketsihahmokisan finaali on tavallaan lakipiste Tanhupallon kaltaisen lapsihahmon elämässä. Me olemme olleet Kitin kanssa yli kahdeksan vuotta yhdessä. Kiti esitti samankaltaista hahmoa tyttärelleni silloin, kun hän oli ihan pieni. Tyttäreni meni ihan hämilleen ja katsoi minua ihmetellen, että mitä Kitille oikein tapahtui.

Herra Hevisauruksena tunnettu Tikka kertoo, että Kiti teki hahmon täydellisen hyvin.

– Jouduimme selittämään syöttötuolissa olleelle tytölle, että kaikki on ihan ookoo. Kitillä on ollut tuollainen lapsihahmo varmasti jo pitkään aiemminkin olemassa. Nyt se sitten ikään kuin jalostui Tanhupallon hahmoon.

Kiti Kokkonen kertoi Putous-kauden aikana, että Olavi Tikka on keksinyt monia Tanhupallon hauskimmista jutuista.

– Tanhupallo on aika kiitollinen hahmo! Teen itsekin töitä Herra Hevisauruksena lasten parissa ja lasten huumorintaju on mahtava asia. Se perustuu siihen, että ei pilkata ketään, ei kiroilla eikä olla ilkeitä, mutta ollaan silti hauskoja, Tikka toteaa.

– Tanhupallo on juuri sellainen tyyppi. Se elää sitä omaa lapsen elämäänsä. Kotona pelleilemme jatkuvasti sillä hahmolla, mutta niitä kaikkia juttuja ei tietenkään voi kertoa julkisuudessa.

Olavi Tikka sanoo, että kotona hermot eivät ole menneet Tanhupalloon.

– Päinvastoin. Meillä on oikeasti kivaa sen hahmon kanssa.

Hevisaurus keikkailee kuluvan vuoden aikana ja kehittelee uusia kappaleita.

– Tilausta riittää edelleen. Viimeisen vuoden ajan ovat olleet esiintymispaikat täynnä, Tikka toteaa.

Katso artikkelin yläosassa videolta Tanhupallon tunnelmia Putous-voiton jälkeen!

Lue myös:

    Uusimmat