Mainos

Kissa vai koira? Nettisensaatioksi noussut lemmikki sairastaa harvinaista ihmissusi-oireyhtymää

Kissan poikkeuksellinen ulkonäkö on nostanut sen tuhansien ihmisten tietoisuuteen.

Atchoum on kenties internetin kuuluisin kissa. Tämä pitkäkarvainen persialainen on noussut kuuluisuuteen poikkeavan ulkonäkönsä vuoksi, ja nyt ihmiset ovatkin ryhtyneet kiistelemään siitä, näyttääkö lemmikki enemmän kissalta vai koiralta.

– Jotkut sanovat minun villin turkkini ja intensiivisten meripihkan väristen silmieni saavan minut näyttämään koiralta tai hullulta tiedemieheltä, mutta olen onnellinen siitä, kuka olen, kissan kotisivuilla kerrotaan.

Poikkeuksellisen paksu turkki ja vahvat hampaat

Vuonna 2014 syntyneelle Atchoum-kissalle on diagnosoitu erittäin harvinainen syntyperäinen sairaus nimeltä hypertrikoosi, joka tunnetaan myös ihmissusi-oireyhtymänä. Vaikka nimi kuulostaakin hieman pelottavalta, oireyhtymässä on kuitenkin kyse vain hormonaalisesta poikkeamasta, joka saa kissan karvat kasvamaan tavallista nopeammin. Atchoum on todennäköisesti maailman ainoa kissa, joka sairastaa kyseistä sairautta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– On hyvä, että minun äitini on parturi, sillä minun kuonossani olevat hullun pitkät karvat ovat paksut kuin koiralla, kissan kotisivuilla mainitaan.

Oireyhtymälle tyypillistä on myös hampaiden kasvu. Jättimaisiksi kasvaneet hampaat veivätkin Atchoumin leikkauspöydälle, jossa elämää haittaavat hampaat poistettiin. Hampaiden poisto ei omistajan mukaan onneksi estä kissaa syömästä hyvin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Hetkessä tuntemattomuudesta kuuluisuuteen nousseen kissan Facebook-sivustolla on tällä hetkellä jo yli 63 000 tykkääjää ja Instagram-tilillä huikeat 163 000 seuraajaa. Aika näyttää, mihin tämän kissan menestys vielä johtaa.

Tämä kissa on noussut kuuluisuuteen ilmeensä ansiosta.

1:40

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.