Kirsty, 33, odotti kolmosia tietäen, että yksi lapsista on kuollut kohtuun – ahdistui synnytyksen jälkeen: "Pelkäsin koko ajan, että eloon jääneille lapsilleni tapahtuisi jotain"

Nuori perheenäiti sai arvokasta vertaistukea sosiaalisessa mediassa synnytettyään kuolleen lapsen, kertoo The Sun

Kirsty Alexanderilla, 33, oli ollut aina vaikeuksia tulla raskaaksi. Hänen ensimmäinen tyttärensä sai alkunsa koeputkihedelmöityksen avulla. Nainen kuvittelikin, ettei hänelle suoda enää toista mahdollisuutta tulla raskaaksi, mutta toisin kävi.

Kirsty tunsi jo 4. raskausviikon kohdalla, ettei kaikki ollut kunnossa, sillä raskausvatsa tuntui hyvin erilaiselta ensimmäiseen raskauteen verrattuna.

Odottava äiti pelkäsi keskenmenoa, sillä hän oli huomannut veristä tiputtelua. Hänelle suoritettiin varhainen ultraäänitutkimus 7. raskausviikolla. Selvisi, että onnenpotku olikin kolminkertainen, sillä hän sai kuulla odottavansa kolmosia.

Kaikki muuttui yllättäen raskauden puolivälissä

Lääkärit sanoivat, että raskaus eteni kuten pitääkin, ja että kaikki kolme sydäntä lyövät elinvoimaisina.

Kaikki muuttui raskauden puolivälissä, kun ultraäänitutkimuksissa yhdellä sikiöllä havaittiin vakavia kehityshäiriöitä aivoissa. Kirstyn pahin painajainen kävi toteen – yksi hänen lapsistaan oli kuollut kohtuun.

– Rakastin heitä kaikkia siitä hetkestä alkaen, kun kuulin odottavani kolmosia. Ehdin jo kuvitella, miltä he näyttävät ja millaisia he ovat persoonaltaan – puhumattakaan siitä, miltä tuntuisi pitää heitä kaikkia sylissäni, Kirsty pohjustaa kohtaamaansa surua.

Kirsty joutui jatkamaan raskautta tietäen, että hän kantaa sisällään kuollutta lasta. Synnytys käynnistyi pari viikkoa ennen laskettua aikaa, ja synnytys tapahtui keisarileikkauksella maaliskuussa.

Synnytys oli äidille traumaattinen kokemus: samalla, kun Kirsty synnytti Dottyksi nimetyn enkelilapsensa, hänen tuli sanoa tälle jäähyväiset.

Suru ja valtava pelko seurasivat naista myös kotiin sairaalasta pääsyn jälkeen.

– Ensimmäiset viikot olivat aivan kauheita. En pystynyt poistumaan kotoa, sillä ahdistukseni vain kasvoi ja pelkäsin koko ajan, että eloon jääneille lapsilleni tapahtuisi jotain, äiti kertoo.

Apu löytyi somesta

Vaikka traumatisoituneelle naiselle tarjottiin niin ammatillista keskusteluapua kuin perheen tarjoamaa tukea, Kirsty ei pystynyt puhumaan kokemastaan kenellekään kasvokkain.

– Oli ajanjaksoja, kun mieheni joutui puhumaan puolestani neuvolassa käydessämme, koska en vain saanut sanotuksi mitään kyynelten läpi, nainen vaikeroi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kirsty halusi purkaa tunnontuskiaan ja haki vertaistukea ja empatiaa Instagramissa.

– Pääsin Instagramin avulla irti peloistani, järkytyksestäni ja vihastani, joita olin pitänyt pitkään sisälläni. Se antoi minulle luvan jakaa tuntemuksiani ilman kasvokkain käytyä vuorovaikutusta.

Loputtoman surun aiheuttanut kokemus on saanut naisen ymmärtämään, kuinka kallisarvoinen elämä on – se ei ole tai ainakaan saisi olla kenellekään itsestäänselvyys.

– Arvostan jok’ikista sekuntia, jonka saan viettää lasteni kanssa. Rutistan ja rakastan heitä entistäkin kovemmin Dottyn menettämisen jälkeen.

Lähde: The Sun

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat