Kirpputorikonkarit kertovat: Kevätfiilis auttaa myynnissä

Helsingin jäähallissa oli tänään useita tyytyväisiä kirpputorimyyjiä. Alkukevät näyttäisi piristävän paitsi mieltä, myös kaupantekoa.

– Ensin menivät kaikki vanhemmat Arabian kipot ja kupit ja murolautaset ja lautaset, joita olen monta vuotta yrittänyt myydä netissä tai Hietsun kirpparilla. Nyt ne menivätkin ihan yllättäen. En odottanut, että olisin myynyt niitä tänään, naurahtaa Nina Riihijärvi.

Riihijärvi uskoo, että kevätfiilis piristää osaltaan myyntiä. Myyjän kannattaa puolestaan miettiä, mikä menee juuri nyt parhaiten kaupaksi.

– Ihmiset haluavat tavaroita, joita voi viedä mökille. Minulla meni kukkaruukkuja ja telineitä, joihin ne voi ripustaa. Olin ajatellut tätä kohderyhmää valitessani astioita. Mikäli ne mökillä särkyvät, ei tarvitse surra. Ne olivat sen verran edullisia.

Kirpputoritoiminnassa tinkiminen on tuttua, mutta tänään se oli vähäisempää kuin yleensä.

– Täällä ei ole kovasti tingitty. Olen aina varautunut hinnassa siihen, että voin mennä vähän alaspäin. Välillä tosin tuntuu, että kaikki pitäisi saada viidelläkymmenellä sentillä.

– Tästä kristalliastiasta olen pyytänyt viittäkymppiä. Minulla sanottiin olevan asennevika, kun pyydän siitä niin paljon. Suurin osa kuitenkin ymmärtää, että kristallia ei muutamalla eurolla saa.

Nina Riihijärvi on kirppispäiväänsä erittäin tyytyväinen.

– Möin enemmän kuin olisin uskonut. Saan lähteä kotiin melkein tyhjän kärryn kanssa, Riihijärvi iloitsee.

"Aina löytyy jotakin"

Eija-Leena Leino kävelee rivakkaan tahtiin pitkin jäähallin käytävää.

– Puolet on vielä näkemättä, Leino sanoo, mutta jää juttelemaan hetkeksi.

Selviää, että Eija-Leena on kirpputorien konkarikävijä.

– Käymme melkein joka viikonloppu, sunnuntaisin ja lauantaisin. Aina löytyy jotakin.

Helsingin jäähalliin mahtuu kerralla paljon myyjiä, mikä vetää paikalle myös paljon ostajia.

– Tykkään kovasti. Annan paikalle isot plussat, Leino sanoo ja jatkaa matkaa.

Pian löytyykin kaunis paita ostettavaksi.

Kevätfiilis piristää myyntiä kirpputoreilla 1:26

"Lopetan vasta, kun on pakko"

Senita Lahdenperä on tullut Helsinkiin Paimiosta saakka. Illalla on meno syntymäpäiväjuhliin, mutta päivällä Lahdenperä ehti hieroa kauppoja.

– Porukkaa on riittänyt. Nyt on enemmän katseltu kevätvaatteita. Olen myynyt vaatteita ja kaikenmaailman tilpehööriä, Lahdenperä kertoo.  

Helsingin jäähalli on tuttu myyntipaikka jo viime keväältä.

– Paimiossa ei ole itsemyyntikirppiksiä. Siellä saa vuokrata pöytäpaikkoja, mutta siellä ei pääse oikein missään myymään itse. Siksi tämä on kiva. Saan myydä itse ihmisille.

Kesällä Paimion rouva palaa Helsinkiin Hietalahden kirpputorille.

– Olen käynyt vuosia kirpputorilla, että tuskin se loppuu. Vasta, kun en itse enää pääse, on pakko lopettaa, Senita Lahdenperä nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat