Kipsilevyn paikkaaminen

3 vuotias bokseri-koiramme on jyrsinyt eteisen seinää, niin että seinässä on kunnon monttu, millä paikaan?? Seinä on uusissa kerrostaloissa käytettyä kipsilevyä, joka murtuu helposti.

Kipsilevyn paikkaamisessa on kaksi eri mahdollisuutta. Tässä helpommin selitettävä vaihtoehto. Seinään sahataan vaurioalueen kokoinen, neliskanttinen reikä. Voit joko laittaa reiästä levyn taakse laudan pätkät, tai vanerilaput, joihin kiinnität täsmälleen reiän kokoisen palan uutta kipsilevyä.

Tukilaudat tai vaneri kiinitetään kipsilevyruuveilla vanhaan olemassa olevaan levyyn puoliksi reiän päälle ja puoliksi reiän ulkopuolelle levyn takapuolelle ja uusi levynpala kiinnitetään kipsilevuruuveilla tukilautoihin. Sen jälkeen saumakohdat nauhoitetaan paperinauhalla ja gyproc-tasoitteella, hiotaan ja maalataan.

Kyllä koiran hampaissa murtuu muutkin rakennuslevyt, jopa kiviseinistä on purtu rappaukset tai pintatasoitteet pois koiran toimesta. Gyproc-levy on yksi parhaista pitaverhouslevyistä. Siitä tulee nopeasti ja helposti suoraa seinää ja sillä on mahdollista tehdä myös kaarevia pintoja. Se ei elä, se on paloturvallinen, eikä siitä lähde mitään päästöjä sisäilmaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja