Kinkkurullia ja italiansalaattia sekä Katkarapukasari

Kinkkurullat ja katkarapukasari

Kinkkurullia ja italiansalaattia (4 annosta)

  • 150 g keittokinkkua viipaleina
  • 2 dl italian salaattia
  • hillosipuleita
  • cocktailtikkuja
  • persiljaa

Nosta lusikallinen italian salaattia kinkkuviipaleelle ja kääri se rullalle. Paina hillosipuli cocktailtikkuun ja kiinnitä rulla tikulla. Koristele persiljalla.

Italian salaatti

  • 1 keitetty porkkana
  • 2 keitettyä perunaa
  • 100 g pakasteherneitä
  • 1 suolakurkku
  • 1/2 tuorekurkku
  • 1/2 dl majoneesia
  • 1/2 dl kermaviiliä
  • suolaa
  • 1 tl sinappia
  • valkopippuria

Leikkaa porkkana, perunat, suolakurkku ja kurkku suikaleiksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja mausta suolalla, pippurilla sekä sinapilla. Sekoita kaikki ainekset salaatiksi.

Katkarapukasari (4 annosta)

  • 500 g katkarapuja
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 tl chilijauhetta
  • rypsiöljyä
  • 1 sipuli

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita kaikki muut ainekset paitsi katkaravut reiluun öljyyn paistinpannulle. Kuumenna kunne sipuli alkaa tirisemään ja lisää suolalla maustetut katkaravut. Kuumenna ja tarjoile patongin kera.

Reseptit: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat