F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkösen autossa jouduttiin ottamaan takapakkia – ongelman ratkaisu vaikeutui seuraavaksi tallikaverin vaikeuksien takia

0:30
Kimi Räikkönen kommentoi Alfa Romeon perjantaita C Morelle.

Alfa Romeon heikko jakso elokuun kesätauon jälkeisissä F1-kisoissa on ottanut odotettua pitempään selvittää, mutta Kimi Räikkönen uskoo, että asiassa aletaan olla vähitellen voiton puolella.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Japanin GP suorana 11.-13.10.
​​​​​​​
La: ajotapahtumat peruttu taifuunin takia
Su: aika-ajot klo 3.55, Japanin GP klo 8.05, ennakkotunnelmat klo 7.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen on erinäisistä syistä jäänyt ilman pisteitä jo neljässä peräkkäisessä kisassa. Ensin Belgiassa Max Verstappenilta tullut rysäys vesitti loistavan viidennen lähtöpaikan, sitten Räikkösen oma virhe maksoi paljon Italian aika-ajossa ja seuraavaksi Singaporessa auton vauhti oli pahasti kateissa.

Edellisessä kisassa Venäjällä Alfa Romeolla oli jälleen vaikeuksia pysyä muun keskikastin kyydissä. Räikkönen ei ennustanut helppoa myöskään Japanin Suzukan viikonlopusta. Alku ei ollut taaskaan lupaava, kun vertailu uusien aerodynaamisten osien ja vanhojen versioiden välillä jäi lyhyeksi.

Syynä tähän oli tallikaveri Antonio Giovinazzin jääminen vain neljään kierrokseen perjantain ensimmäisissä harjoituksissa hydrauliikkavuodon takia.

– Menimme päivityksissä eteen ja taakse, koska halusimme saada vertailukohtaa. Teimme samaa (perjantaina) aamulla. Antonio ei kuitenkaan pystynyt ajamaan, mistä ei ollut kamalasti apua. Uskon, että otamme nyt kuitenkin askeleen eteenpäin, tallipäällikkö Frederic Vasseur totesi harjoitusten välissä C Morelle.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

3:28
Frederic Vasseur kertoo Alfa Romeon tilanteesta C Morelle.

Perjantai-iltapäivällä homma luisti jo paremmin. Räikkönen näki Alfan saaneen jopa suunniteltua enemmän kierroksia, joiden pohjalta arviointia auton tilanteesta voitiin taas viedä eteenpäin. Lauantain ajot on peruttu taifuunin takia, joten Räikkösellä on ainakin aikaa istua insinöörien kanssa dataa analysoimassa.

– Paikoitellen tuntui vähän paremmaltakin, mutta on siinä vielä työtä. Vaikea sanoa tietysti, kun on eri rata, mutta kaikennäköistä kokeiltiin. Eiköhän me joitain saada selville, Räikkönen totesi.

Vasseur muistuttaa, että ilman pisteitä jääminen on johtunut monesta eri syystä, mutta niistä on vain otettava opiksi.

– Tämä on vieläkin erittäin tiukkaa, ja meidän täytyy pysyä keskittyneinä ymmärtääksemme tekemämme virheet, koska sellaisia me olemme tehneet, Vasseur myöntää.

– Teemme silti kovaa töitä ja olemme tiiminä motivoituneita. Olen varma, että voimme tulla takaisin.

0:56
Antonio Giovinazzi kertoo tutustumisestaan Suzukan rataan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja