Aika-ajot siirtänyt supertaifuuni rantautunut Japaniin – F1-toimittaja Mervi Kallio Suzukasta: "Tavarat eivät lentele ainakaan vielä"

C Moren ja MTV:n F1-tiimin toimittaja Mervi Kallio seuraa Hagibis-supertaifuunin kehittymistä Japanin GP:n näyttämöllä Suzukassa. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Japanin GP suorana 11.-13.10.
La: ajotapahtumat peruttu taifuunin takia
Su: aika-ajot klo 3.55, Japanin GP klo 8.05, ennakkotunnelmat klo 7.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kisajärjestäjien oli pakko siirtää lauantain aika-ajot sunnuntaille, sillä taifuunin odotetaan olevan voimakkaimmillaan paikallista aikaa juuri lauantai-iltapäivänä. 

Supertaifuuni rantautui Japaniin paikallista aikaa lauantaiaamuna, ja on vaatinut jo ensimmäisen kuolonuhrinsa. 49-vuotias mies löydettiin kuolleena kaatuneesta autosta aikaisin lauantaina Chiban alueella, Tokion kaakkoispuolella. Lisäksi Chibassa on loukkaantunut neljä ihmistä.

Myrskyn uskotaan iskevän voimakkaimmin juuri Tokion alueelle. Suzuka sijaitsee 300 kilometriä Tokiosta länteen. 

Mervi Kallio kertoi Suzukan tilanteesta Suomen aikaa klo 8 eli paikallista aikaa klo 14. 

– Kävin hetki sitten ulkona. Siellä sataa paljon, mutta tuuli ei ollut Suomen syystuulta kovempi. Tavarat eivät lentele ainakaan vielä, Kallio kommentoi. 

– Tuuli on yltynyt vähän siitä, kun aamulla heräsin. Kaikki paikat tässä ympärillä, ostoskeskus ja ympäri vuorokauden auki oleva kuntosali, ovat nyt kiinni. 

Japanin ilmatieteenlaitos JMA on ennustanut, että tuulen voimakkuus voi kasvaa jopa 60 metriin sekunnissa. Tokion alueella voi sataa vettä jopa puoli metriä, ja sademäärien uskotaan nousevan suurimmiksi 60 vuoteen.  

Lähteet: Reuters, AFP

Lue myös:

    Uusimmat