Räikkösen ensi kauden tallikaveri ratkaistaan harkiten – Alfa Romeo-pomo näkee Antonio Giovinazzin nousseen Kimin tasolle

Ensimmäistä täyttä kauttaan Formula 1:ssä ajava Antonio Giovinazzi on tekemässä itsestään ykkösvaihtoehtoa Alfa Romeon kuljettajaksi myös ensi kautta ajatellen. Italialaiskuski on jo ainakin aika-ajovauhdissa yltänyt tallikaverinsa Kimi Räikkösen tasolle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Japanin GP suorana 11.-13.10.
​​​​​​​
La: ajotapahtumat peruttu taifuunin takia
Su: aika-ajot klo 3.55, Japanin GP klo 8.05, ennakkotunnelmat klo 7.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Giovinazzi saapui Alfalle samaan konserniin kuuluvan moottorivalmistaja Ferrarin vahvalla tuella, mutta viime aikoina myös kokenut Nico Hülkenberg on noussut Renault-lähtönsä myötä varteenotettavaksi vaihtoehdoksi.

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur tietää, että hänen tallissaan yhä auki oleva toinen kuljettajapaikka on tällä hetkellä koko sarjan kiinnostavin vapaa työpaikka, joten hoppua ei ole.

– Meillä on aikaa päättää siitä. Olen erittäin tyytyväinen Antonion tekemään työhön parissa viime kisassa. Meillä ei ole kiire, Vasseur vastaa C Morelle Giovinazzin jatkouteluista.

– Antonio on kauden mittaan tullut koko ajan kokeneemmaksi. Hänhän ei ajanut ollenkaan viime kaudella. Hän on parantanut, mutta jatketaan nyt näin, ranskalaispomo hymyilee.

Alkukaudesta ero Räikköseen näkyi varsin selvänä, kun suomalaiskuski toi liki kisasta kuin kisasta arvokkaita pisteitä tiimille ja Giovinazzi ylsi pisteille vasta heinäkuussa Itävallassa. Sittemmin Alfa Romeo on romahtanut valmistajien MM-sijoituksissa aina seitsemänneksi asti, mikä johtuu pitkälti Räikköselle osuneesta neljän kisan nollasaldosta.

Sen sijaan aika-ajossa kehitys on näkynyt Giovinazzin kohdalla. Lähtöruudut ovat koko ajan lähempänä Räikköstä. Vasseur kuitenkin muistuttaa, että 25-vuotias kuski väläytti jo alkukaudesta, vaikka ehjät aika-ajot jäivät silloin vielä piippuun.

– Puhumme kymmenyksen erosta, mutta on totta, että noin kuudessa seitsemässä edellisessä kisassa Antonio on ollut Kimin tasolla aika-ajossa, mutta niin hän oli jo esimerkiksi Bakussa.

– Myös (kauden ensimmäisessä aika-ajossa) Melbournessa hän teki erittäin vahvan kierroksen heti ensimmäisessä osiossa, Vasseur sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat