Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkönen säilyttänyt tyylinsä kauden haastavimmalla hetkellä – "Charles Leclerc voisi oppia tästä"

15:40
Formula ykkösten Japanin GP-viikonloppua ennakoitiin MTV Uutiset Livessä.

Kimi Räikkösen ja hänen edustamansa Alfa Romeon otteet F1-sarjassa ovat olleet viime aikoina heikkoja, mutta suomalaiskuljettaja on pitänyt vaikeuksien keskellä tiiminsä puolta. Esimerkiksi Ferrarin Charles Leclerc voisi imeä tästä oppia, näkee C Moren selostaja Niki Juusela. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Japanin GP suorana 11.-13.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 3.55, 2. harjoitukset klo 7.55
La: 3. harjoitukset klo 5.55, aika-ajot klo 8.55, ennakkotunnelmat klo 8.00
Su: Japanin GP klo 8.05, ennakkotunnelmat klo 7.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkösen ja Alfa Romeon kausi on kääntynyt alavireiseksi kesätauon jälkeen. Suomalaistähti oli yksi alkukauden säväyttäjistä keräämällä peräti 31 MM-pistettä tasaisen varmoilla suorituksillaan. 

Kesäloman jälkeen Räikkösen paras sijoitus neljässä ajetussa kisassa on 13:s. Singaporessa hän keskeytti törmäyksessä Daniil Kvjatin kanssa.  

– Erittäin heikkoa tekemistä Alfalta ja Kimiltä, Juusela aloittaa arvion kesätauon jälkeisestä ajasta MTV Uutiset Livessä

– Räikköselle tuli varaslähtö Sotshissa, Singaporessa hän ei pystynyt pitämään rengassettiä elossa turva-auton takana ja hävisi käytännössä kilpailun siihen. Tiimi on ottanut vääriä renkaita, aika-ajoissa todella huonoja suorituksia, Juusela luettelee.

Juusela arvelee, että Räikkösen ongelmat saattavat johtua siitä, että hän joutuu puristamaan jatkuvasti auton suorituskyvyn ylärajoilla. Tämä vähentää luottamusta siihen, että normaalisuoritus riittää.

– Tilanne ei ole helppo, sillä Alfan aaltoliike on ollut merkillistä.

Räikkönen on kokeneena maailmanmestarikuskina huipputärkeä osa Alfa Romeon kehitystyötä. Juusela huomauttaa, että tie kulkee myös toiseen suuntaan.  

– Se näkyy heti tiimin suoritustasossa ja yleisessä ilmapiirissä, jos kärkikuljettajalla tulee pudotus suoritustasossa. Siellä aletaan pohtia omia metodeja, että onko tämä sittenkään se oikea tapa ja tie, jota kuljetaan.

Räikkönen on kuitenkin osoittanut näissä tilanteissa johtajan taitonsa. Hän ei ole koskaan hiiskunut tallin sisäisistä asioista, vaikka oma ajaminen olisikin kärsinyt. Hän on tavallaan ollut kilpi tallin ja julkisen keskustelun välillä. 

– Se onkin mahtavan tiimipelaajan merkki, mistä Charles Leclerc Ferrarilla voisi oppia. Tiimin sisäisiä juttuja ja sitä likapyykkiä ei aleta julkisesta käydä läpi, Juusela toteaa viitaten esimerkiksi Leclercin avautumiseen Ferrarin taktiikasta Sotshissa

– Jos auto ei toimikaan ihan oletetulla tavalla ja Kimillä on vaikeuksia, hän ei niistä kerro julkisesti. On kuvaavaa pienemmälle tallille, että kausi ei ole pelkkää korkealentoa, vaan suhdanteita tulee, F1-selostushommiin tulevana viikonloppuna palaava Juusela summaa.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja